Nového Predátora s ženskou hrdinkou natočí režisér nejlépe přijatého dílu

Nového Predátora s ženskou hrdinkou natočí režisér nejlépe přijatého dílu
Predátor | 20th Century Fox
Po mimořádném úspěchu Prey se o pokračování mluvilo takřka okamžitě, přičemž zasazení do minulosti rozproudilo diváckou představivost, která predátory rázem stavila proti vikingům nebo starověkým Římanům. 20th Century Studios, jež spadá pod společnost Disney, ovšem další lovecké výpravy naviguje do blízké budoucnosti, k čemuž se série dosud neuchýlila. Alespoň ne otevřeně, neboť o přesném časovém umístění Predátorů, jež vyměnili Zemi za cizí planetu, se vedou spory.
Badlands
Na Badlands se dosud pracovalo v utajení a Trachtenberg vyvíjel příběh s Patrickem Aisonem, stejně jako v případě Kořisti. Scénář by měl být ve velmi pokročilé fázi a podle The Hollywood Reporter odstartuje produkce už v červenci. Ačkoli nepůjde o pokračování Kořisti, která po premiéře na streamovací službě Hulu skončila také na Disney+, snímek má mít opět ženskou protagonistku. To v případě Prey doprovázel skepticismus, ale právě citlivě začleněné genderové motivy se ukázaly být skvělým ozvláštněním.
Predátor
Predátor | 20th Century Fox
Trachtenberg navíc perfektně zvládl fyzickou survival rovinu i práci s napětím, tudíž budoucnost série se momentálně točí kolem jeho vizí. Předtím natočil ještě neméně povedené sci-fi Ulice Cloverfield 10, jež neotřele rozšířilo svět found footage hororu Monstrum. Pod jeho taktovkou Predátor zapustí kořeny ještě hlouběji do popkultury, jejíž součástí dávno není jen díky filmům. Ty se kromě populární jedničky ostatně nikdy nedočkaly kdovíjak nadšeného přijetí a očekávané crossovery s vetřelčí sérií nabídly laciná béčka. Lovec s termovizí už má i vlastní videohry a Marvel jej loni uvedl do komiksového světa ve speciálu Predator vs Wolverine.
Věčně probírané návraty Arnolda Schwarzeneggera by po skvělém přijetí historického prequelu měly být pasé, i když sám Trachtenberg loni naznačoval, že by postavu Dutche do některého projektu rád začlenil. Tentokrát by snad nic nemělo bránit uvedení v kinech, kam Badlands mohou zamířit už koncem příštího roku.
Podívejte se na žebříček nejlepších sci-fi filmů podle databáze Kinoboxu.
zdroj: The Hollywood Reporter