Nejvysmívanější komiksovku nechápe ani její hlavní hvězda. Propagace Madam Web budí rozpaky

Nejvysmívanější komiksovku nechápe ani její hlavní hvězda. Propagace Madam Web budí rozpaky
Madam Web | Sony
Už v případě dvou Venomů se studiu Sony nepodařilo marvelovské postavy ztvárnit tak, aby kritická obec jásala nadšením, avšak publikum v kinech bylo mnohem spokojenější. To by mohla být záchrana i pro Madam Web, jež by ráda lákala hlavně na několik populárních tváří v hlavních rolích, ale nakonec může do kin přilákat i spoustu zvědavců, kteří se půjdou na vlastní oči přesvědčit, jestli je výsledek opravdu tak strašný, jak to zatím vypadá.
Madam Web
Madam Web
  • Google Play
  • Rakuten
  • iTunes
30%
Hlavní hvězdou filmu je Dakota Johnson ztvárňující vědmu Cassandru Webb, jejíž schopnost předvídat budoucnost spojí dohromady hned tři hrdinky obdařené schopnostmi na způsob Spider-Mana (v podání Sydney Sweeney, Celeste O’Connor a Isabely Merced). Jejich protivníkem bude bývalý vědec Ezekiel Sims (Tahar Rahim). Všechny tyto postavy spadají do spider-manovského univerza, jež se Sony už několik let snaží budovat; či spíše opatrně naznačovat.
Madam web: trailer | Falcon
Sweeney se propagace zhostila ještě relativně důstojně. V nedávné epizodě oblíbeného pořadu Hot Ones (kde jsou hosté zpovídáni zatímco pojídají stále pálivější kuřecí křídla) se totiž rozplývala nad ohromujícími pocity, když si poprvé vyzkoušela svůj na míru šitý kostým. „Opravdu jsem se cítila jako superhrdinka. Byl to nejlepší pocit na světě,“ řekla. I zásluhou téměř nezbytných svůdných pohledů se video stalo virální senzací a k filmu přitáhlo další pozornost.
Zato Dakota Johnson ve video rozhovoru pro Huffington Post poněkud nechápavě a zřetelně překvapeně komentovala větu z traileru, jež spoustu ne-fanoušků rozesmála. V ukázce totiž zazní, že záporák Sims doprovázel Cassiinu matku během jejího výzkumu pavouků v Amazonii těsně předtím, než zemřela. Vyumělkovanost a šroubovanost načrtnutého příběhu zahýbala sociálními sítěmi a vyprovokovala i novináře z Huffington Postu k dotazu směřovanému přímo na Johnson. Ta před trapností okamžiku svérázně kličkovala a prohlásila, že „každá věta, která je vytržená z kontextu, je vytržená z kontextu.“ Jedná se o opravdu nevídaný moment v propagaci středněrozpočtového, přesto však bezesporu ambiciózního snímku.
O poznání lépe však Johnson zvládla moderování nové epizody skečového pořadu Saturday Night Live, kde má host v úvodu vždy několika minutový monolog. V něm neopomněla svou novinku zmínit a v souvislosti s angažováním Sweeney prohlásila, že je to „jako kdyby umělá inteligence vygenerovala ideální film vašeho partnera.“ Ano, kombinace Johnson a Sweeney možná skutečně některé divačky a především diváky zaujme, ale podle aktuálních prognóz to na nečekaný hit nevypadá. Jistě nepomáhají ani amatérsky působící plakáty a odfláklé CGI efekty v představeném traileru.
Už za týden se dozvíme, zdali Madam Web opravdu naplní negativní očekávání a skončí stejným průšvihem jako Morbius. Anebo zdali třeba nepřekvapí a nevyklube se z ní příjemná podívaná. Než se to dozvíme, můžete se podívat aspoň na náš žebříček nejlepších komiksových filmů.
Zdroje: ScreenRant, Know Your Meme, Hot Ones, Huffington Post, Saturday Night Live