Beetlejuice 2 je dotočený, oznámil Tim Burton. Bude plný starých známých i nováčků

Beetlejuice 2 je dotočený, oznámil Tim Burton. Bude plný starých známých i nováčků
Beetlejuice | The Geffen Company
„Právě jsme dotočili Beetlejuice. Děkuji všem zúčastněným,“ konstatoval instagramový účet Tima Burtona. Oznámení ilustruje jediná fotografie režiséra uvelebeného v křesle, obklopeného typicky burtonovsky pokřivenými rekvizitami.
Beetlejuice Beetlejuice
Beetlejuice Beetlejuice
AI
71%
První Beetlejuice měl premiéru roku 1988. Svým Batmanem Burton hned další rok převálcoval Hollywood, takže duchařská černá komedie se zpětně jeví jako ten menší a skromnější projekt. Ve skutečnosti byla i ona obrovským kasovním úspěchem. Tím spíš, že se jednalo o nový materiál, a Burton se musel spolehnout sám na sebe.
Snímek vedl ke vzniku úspěšné kolekce hraček a animovaného seriálu zaměřenému na dětské diváky. Ve filmu najdeme mnoho sexuálních dvojsmyslů a temného humoru, přičemž studio rychle pochopilo, že drzý duch imponuje hlavně mladšímu publiku. Burton skvěle vstoupil do devadesátých let, éry komodifikované kontrakultury, kterou v mnoha ohledech zosobnil.
Beetlejuice
Tim Burton na place Beetlejuice 2 | Warner Bros.
Poslední roky mu přály o něco méně. Možná je tedy dobrý nápad vrátit se ve vlastních stopách a znovuobjevit kouzlo svých začátků. Do čela příběhu o záhrobním světě se vrací Michael Keaton, sekundovat mu budou opět Catherine O'Hara a Winona Ryder.
Mezi nově příchozí patří Jenna Ortega z Wednesday. Právě tento seriál Burtonově značce výrazně prospěl a není divu, že se režisér i v tomto případě drží své tradice opětovné práce se stejným herectvem. Ortega ztvární dceru postavy Wynony Ryder. Čeká nás však i Monica Bellucci, Justin Theroux a vždy skvělý Willem Dafoe. Ten už prozradil, že ztvární čerstvě zesnulého herce z béčkových filmů, což zní jako role, v níž se bude moci skvěle vyřádit.
Na výsledek si ještě počkáme, projekt čeká celá postprodukce. Premiéra v českých kinech je zatím v plánu 5. září. První díl si můžete pustit na Apple TV+ a Google Play. Podívejte se také na žebříček nejlepších filmů roku 2023 podle databáze Kinoboxu.
zdroj: Instagram Tima Burtona, Kinobox