Krvavý Johann bude béčko plné upírů, zombií a porna. Filmaři se inspirovali Kotletou a Sněgoňovou

Krvavý Johann bude béčko plné upírů, zombií a porna. Filmaři se inspirovali Kotletou a Sněgoňovou
Krvavý Johann | Bontonfilm
Krvavý Johann
Krvavý Johann
54%
Krvavý Johann: trailer | Bontonfilm
Krvavý Johann vznikl na motivy dosud nevydaných děl Františka Kotlety a Kristýny Sněgoňové, úspěšné dvojice tuzemských autorů fantasy. Titulní role ztvární Marek Holý, Martina Babišová, Jan Dolanský, Lenka Vlasáková, Roman Zach nebo Ester Kočičková.
„Krvavý Johann je mix hororu, fantasy, komedie a pocta béčkovým hororům z 80. let. Klasika potkává brak ve své nejsyrovější podobě,“ říká režisér Jakub Krumpoch o svém prvním celovečerním filmu. „Adaptovali jsme nevydané povídky kultovních autorů české brakové literatury a spojili je postavou Fausta. František Kotleta a Kristýna Sněgoňová mi pomáhali ve scénáři zachovat ducha povídek a jejich osobitý styl vyprávění přenést na plátno,“ dodává autor.
Ačkoli je dílo Františka Kotlety mimořádně oblíbené, pro film byla jeho látka zadaptována vůbec poprvé. „Horor je v současné době v Česku pole hodně neorané, ale energie a nadšení režiséra, štábu a herců vytvořit něco nečekaného... Věřím, že Krvavý Johann bude součástí nové éry českého hororu,“ říká Kotleta.
Krvavý Johann
Krvavý Johann | Bontonfilm
Z celovečerních filmů se temnému béčkovému žánru věnoval před lety debut Andyho Fehua Nenasytná Tiffany. V roce 2021 představil zajímavý exploatační thriller Hrana zlomu režisér Emil Křižka. Do hlavní role obsadil známého komika Štěpána Kozuba, ale ani to nepřineslo výraznější komerční ohlas. Za pomyslného guru tuzemského hororového béčka s komediálními prvky tak stále platí Marek Dobeš, jehož Choking Hazard vstoupil do kin před 19 roky a vidělo ho necelých 16 tisíc divaček a diváků.
Krvavý Johann bude mít premiéru 11. ledna 2024 pod hlavičkou distribuční společnosti Bontonfilm. Uvidíme, zda ho podpoří fandom Sněgoňové a Kotlety, s čímž tvůrci jistě počítají.
zdroje: Kinobox, Bontonfilm, ComicCon Prague
Podívejte se na žebříček nejlepších českých filmů podle hodnocení uživatelek a uživatelů Kinoboxu.