Garfield je zpět ve filmu s hlasem Chrise Pratta. Fanoušci se drbou na hlavě

Garfield je zpět ve filmu s hlasem Chrise Pratta. Fanoušci se drbou na hlavě
Garfield ve filmu (2024) | Sony
Snímek v režii Marka Dindala (Strašpytlík) vznikl pod produkční společností Sony a vedle Pratta můžete v originálním dabingu slyšet také Nicholase Houlta, Vinga Rhamese nebo Samuela L. Jacksona, jenž namluvil Garfieldova dlouho pohřešovaného otce Vica. S ním se kocour pustí do riskantního podniku a vymaní se z pohodlí domova, kde si ochočil Jona a dopřává si přívaly laskominek.
Garfield ve filmu
Garfield ve filmu
AI
71%
Garfield ve filmu dorazí přesně dvacet let po hraném snímku, v němž protagonistu namluvil Bill Murray. Ten přitom slavně zaměnil scenáristu Joela Cohena za mnohem renomovanějšího Joela Coena a projektu se dle svých slov upsal omylem. Minimálně si tím omluvil pochybné kvality filmu i jeho pokračování z roku 2006, v němž se Garfield podíval na anglické panství.
Garfield ve filmu: trailer | Falcon
Původně komiksová postava je pro svůj suchý humor neustále oblíbená také u dospělých, avšak nadcházející animované zpracování bude cílit spíš na děti. Protagonista v traileru upozorňuje na to, že sledovat ho při jídle nebude pro přítomné děti zrovna pěkné, přičemž ukázka celou dobu propaguje hlavně vizuální situační humor. Nedojde dokonce ani na referenci „nesnáším pondělky“, která se stala Garfieldovou poznávací značkou.
Mnohé jistě potěší pohled na kocourovu minulost a seznámení s Jonem, jehož dabuje Harvey Guillén ze seriálu Co děláme v temnotách. Animace rovněž neurazí, a tak budou pochyby dál provázet zejména Prattovo angažování. Herec totiž podobně jako v jarním miliardovém hitu Super Mario Bros. ve filmu nezměnil intonaci a stále zní jako Chris Pratt ve Strážcích Galaxie nebo v Jurském světě. Toho se dopředu obávalo mnoho internetových uživatelů a uživatelek, kteří by na místě dabéra raději viděli třeba Matta Berryho (Co děláme v temnotách). Pratt si také část publika znepřátelil některými politickými postoji, což však Mariovi na jaře nezabránilo vydělat obrovské peníze.
Dlouholetí fanoušci a fanynky Garfielda budou v pohotovosti. Už teď je jisté, že tak snadné jako Super Mario to ani Pratt, ani film samotný mít nebudou. Snad v květnu dostaneme příjemnou rodinnou zábavu, která nezaujme pouze nejmladší část publika a nabídne víc kvalitního materiálu i pro letité fajnšmekry.
zdroje: Screen Rant, CBR
Podívejte se na žebříček nejlépe hodnocených animovaných filmů dle uživatelů a uživatelek Kinoboxu.