Marvel už neví kudy kam. Povolá znovu do akce Avengers, aby zachránili den?

Marvel už neví kudy kam. Povolá znovu do akce Avengers, aby zachránili den?
Avengers | Walt Disney Studios
Byla to mravenčí práce, než se povedlo vybudovat MCU. Nakonec se vyplatila. Po spíše vlažně vydělávajících sólovkách se povedl velký třesk první týmovkou a od té doby mohli ve filmové divizi Marvelu přehazovat peníze lopatou. Tak moc se soustředili na jádro hrdinů, až se zdá, že to bylo ke škodě. Nepovedlo se totiž vytrénovat jejich nástupce. A nyní, když jsou Avengers (minimálně ti klíčoví) pryč, nové marvelovky v lepším případě netáhnout (takové Marvels ještě nikdo neviděl a víceméně už je téměř jisté, že o žádný megahit nepůjde), v tom horším je ještě sundá kritika.
Podle zákulisních zdrojů prý proto studio začalo zvažovat možnost, že by přivedlo původní Avengers zpátky v kompletní sestavě (včetně zemřelých postav Iron Mana a Black Widow). Dějově tomu vlastně nic nebrání, protože momentálně je marvelovská fáze v mnohovesmíru, kde se může kdokoli objevit v alternativní verzi z paralelní reality. Ten skutečný problém leží jinde. A jak správně tušíte, jde o peníze.
Robert Downey Jr. jako Tony Stark aka Iron Man
Robert Downey Jr. jako Tony Stark aka Iron Man | Animated Times
Jen za Endgame Robert Downey jr. vyfasoval 75 milionů dolarů (a to se ještě špitá o dalších 55 jako o procentech ze zisku), a i když ostatní herci nemají tak vysoké výplaty, nepochybně by také nedostali málo (obzvlášť za návrat do ikonické role, s níž oficiálně skončili). S takovou by mohl jen rozpočet na samotné herce v případě další týmovky činit nějakých 200 milionů za film. A to ještě nestihla padnout jediná klapka! Jistě, Avengers vydělávají miliardy. Ale vsadit na to minimálně půl miliardy rozpočtu, navíc po éře neúspěšných marvelovek, si budou hodně rozmýšlet i u velikášského Disneyho.
Otázka do pranice je jasná – chcete návrat původních postav? Smysl to dává, ale na druhou stranu tím Marvel nic neřeší. Pokud nevyšlechtí nové, atraktivní hrdiny, nebude mít stejně dál na čem stavět.
Které komiksové filmy jsou podle vás nejlepší? Kinobox žebříček nej komiksovek vám dá odpoví.
zdroje: Polygon, IGN