Jason Statham dostal nabídku být součástí MCU, ale vysmál se jí

Jason Statham dostal nabídku být součástí MCU, ale vysmál se jí
Jason Statham | AMC
Plán byl následující. V Marvelu chtěli ve filmu Captain America: Občanská válka představit britskou verzi Kapitána Ameriky, nakonec se ale místo toho vytasili se Spider-Manem s tváří Toma Hollanda. Proč na Stathamovo zapojení nedošlo? Samotný herec totiž neměl k překvapení studia zájem.
Jason Statham
Jason Statham

Herec

Když se producenti Stathama zeptali, zda by se chtěl připojit k MCU, se smíchem jim odpověděl, že by si měli najít někoho o 15 let mladšího (v té době mu bylo 47 let). A tím veškerá diskuze skončila. Stathamův nezájem není vyloženě šokující. V minulosti se totiž nevyjádřil na adresu komiksových filmů dvakrát lichotivě. „Mohl bych vzít svou babičku, navléknout ji do pláštěnky, postavit před zelené plátno a nechat kaskadéry, aby se postarali o akci. To zvládne každý. Celá akce je pak vytvořená digitálními efekty. Pro mě to není autentické,“ uvedl na adresu marvelovek v roce 2015.
Dává smysl, že pro někoho Stathamova formátu není podobná nabídka dvakrát atraktivní. V pozici akčního herce si vždy dává záležet na tom, aby většinu bojových scén odehrál sám, přičemž jeho doménou je hlavně fyzická akce postavená na přímém kontaktu. Na druhou stranu právě uváděné pokračování Meg 2: Příkop už nemá svou přepáleností a mírou užití CGI k marvelovkám daleko. Tak možná v budoucnu svůj postoj ještě přehodnotí. Jeho charisma by MCU jednoznačně prospělo.
První díl Expendables s českým dabingem najít v našich filmech zdarma.