Quentin Tarantino hodlá do svého posledního filmu za každou cenu obsadit Bruce Willise

Quentin Tarantino hodlá do svého posledního filmu za každou cenu obsadit Bruce Willise
Quentin Tarantino | Getty Images 2015
Nebyl to odchod legendy, jaký by si fanoušci a fanynky přáli, těžko mu ale někdo může vyčítat, že se snažil z posledních sil ještě něco vydělat rodině před nevyhnutelným koncem kariéry. Přesto se nakonec možná důsledné filmové tečky, i když jen na malé ploše, dočká. Quentin Tarantino momentálně připravuje svůj desátý a současně finální celovečerní snímek s názvem The Movie Critic, v němž by rád uctil kariéru svého dlouholetého kamaráda.
Bruce Willis
Bruce Willis

Herec

Tarantino se s Willisem pracovně poprvé setkal v roce 1994 u kultovky Pulp Fiction: Historky z podsvětí a okamžitě si padli do noty. Přestože následně už Willis nikdy nehrál v žádném Tarantinově velkém projektu, společně se sešli při natáčení filmů Čtyři pokoje (1995), Sin City – město hříchu (2005) a Grindhouse: Planeta teror (2007).
Quentin Tarantino, Bruce Willis
Pulp Fiction: Historky z podsvětí | Miramax
Tarantino je přesvědčený, že má ve filmu pro Willise dokonalou roli. „Bruce má vzhled herce z 50. let. Nenapadá mě jiná hvězda, která by tak vypadala,“ uvedl k jeho obsazení. O případném cameu hodlá jednat s Willisovou rodinou, a pokud by akční legendě zdraví nedovolilo postavit se před kameru, má alternativu. „Kdyby to nešlo, použiju nějakou ukázku z jeho předchozích filmů,“ vysvětlil Tarantino.
Quentin Tarantino
Quentin Tarantino

Režisér, Scenárista

Děj filmu The Movie Critic bude vycházet ze života méně známého a druhořadého kritika, jenž psal o mainstreamových filmech a pornografii. „Byl to pekelný cynik. Jeho recenze se pohybovaly někde mezi raným Howardem Sternem a Travisem Bicklem, kdyby se stal filmovým kritikem. Jen pomyslete na Travisovy deníkové záznamy,“ popsal Tarantino nejmenovaného kritika v dřívějším rozhovoru.
The Movie Critic by se měl začít natáčet letos na podzim. Je nicméně otázkou, zda ho momentální stávka herců a scenáristů neodsune až někam do roku 2024.
zdroj: Fandomwire.com