Wesley Snipes se konečně vrátí jako Blade! A bude z toho matoucí multivesmír

Wesley Snipes se konečně vrátí jako Blade! A bude z toho matoucí multivesmír
Blade | New Line Cinema
O tom, že ukecaný žoldák Ryana Reynoldse uvítá v příběhu nějaké ty známé X-Meny a Bena Afflecka v roli Daredevila, jsme psali minulý měsíc. Od té doby vyšlo najevo, že by se v očekávaném pokračování měla objevit i Elektra v podání Jennifer Garner (roli si zahrála po boku Afflecka v Daredevilovi z roku 2003 a následně ve vlastní sólovce v roce 2005). Tím však zajímaví hosté nekončí. Nově se podle webu Geekosity projektu upsal Wesley Snipes, který by si měl zopakovat Bladea.
Deadpool 3: Bude mít ve filmu Ben Affleck cameo jako Daredevil?
Filmy26. 6. 2023
Deadpool 3: Bude mít ve filmu Ben Affleck cameo jako Daredevil?
Upírobijec Blade se v letech 1998 až 2004 dočkal tří filmů. Na ty první dva fanoušci a fanynky žánru dodnes nedají dopustit, trojka Blade: Trinity naopak pohořela. Do určité míry se o to postaral sám Snipes, se kterým v té době nebylo lehké pořízení. S režisérem komunikoval jen prostřednictvím lístečků (které podepisoval jako Blade), pro jednu ze scén odmítl otevřít oči, takže pak museli zasáhnout CGI specialisté, a s kolegy nejednal zrovna v rukavičkách. Snipes byl tehdy do role tak nesmyslně ponořený, že Reynolds, jenž ve filmu hrát lovce upírů Hannibala Kinga, prohlásil, že se se Snipesem navzdory několikaměsíčnímu natáčení vlastně nikdy nesetkal. Vždy viděl jen Bladea.
Ryan Reynolds, Wesley Snipes, Jessica Biel
Blade: Trinity | New Line Cinema
Snipesovým obsazením do třetího Deadpoola, v němž bude mít s největší pravděpodobností jen cameo (leč milovníci jeho filmů by se nepochybně většímu zapojení nebránili), vzniká zajímavý paradox. Reynolds totiž nyní hraje Deadpoola. Je sice zjizvený, ale i tak jde o tvář, kterou Blade zná pod jiným jménem. Bude to ukecaný žodlák v dialogu nějak reflektovat? Nebo se dostaví i King?
Ať už to dopadne jakkoli, Deadpool 3 rozhodně vytahuje zajímavá lákadla (jako by Hugh Jackman v roli Wolverina nestačil). Snímek má momentálně kvůli stávce pauzu v natáčení, a jakkoli všichni doufají v rychlé vyřešení, s největší pravděpodobností nestihne plánovanou premiéru (2. května 2024).