Bitva Wolverina s Deadpoolem v troskách 20th Century Fox na prvních fotkách

Bitva Wolverina s Deadpoolem v troskách 20th Century Fox na prvních fotkách
Deadpool a Wolverine | Marvel Studios
Deadpool & Wolverine
Deadpool & Wolverine
AI
78%
Hugh Jackman a Ryan Reynolds jsou přátelé. Rádi však předstírají řevnivost, což jim zajistilo popularitu u fanoušků a fanynek a prospívá to i marketingu Marvelu. Jejich špičkování zašlo tak daleko, že Jackman před časem kývl na Reynoldsovu nabídku hrát ve třetím Deadpoolovi znovu Wolverina. Jejich rivalita se ovšem podle Screen Rantu dostává na zcela novou úroveň, když spolu nyní na plátně skutečně soupeří. Produkce zveřejnila na Twitteru první fotky z natáčení jejich rvačky.
Wolverine vs Deadpool
Wolverine vs Deadpool | Marvel Studios
Nadcházející třetí díl série by měl být buddy road komedií s Deadpoolem a Wolverinem procházejícími multivesmíry. Snímek bude ostatně spadat do vlajkové marvelovské série MCU a obě postavy definitivně zpřetrhají vazby na x-menovskou franšízu, která vznikala právě u 20th Century Fox.
Už první zákulisní fotografie vykazují sebereferenční charakter typický pro Deadpoola. Nejenže na nich vidíme ostrý střet mezi hrdiny, ale vše se odehrává u zříceného a poničeného loga 20th Century Fox. Společnost Disney totiž studio v minulé dekádě odkoupila a přejmenovala ho na 20th Century Studios. Jde tedy o vtípek referující k vývoji deadpoolovské série, stejně jako ke konci slavného studia tak, jak jsme jej znali celé století.
Deadpool a Wolverine mají poněkud napjatý vztah také v komiksech a třetí Deadpool z toho bude těžit. Má ho na starost režisér Shawn Levy, jenž Reynoldse dirigoval v komediích Free Guy a Projekt Adam, a mezi scenáristy nechybí autoři předchozích úspěšných dílů Rhett Reese a Paul Wernick. Ti se podle všeho přizpůsobili oblíbeným marvelovským motivům cestování časem a mnohovesmírů, tudíž mohli oživit Wolverina, jenž svou labutí píseň dozpíval v kritikou velebeném Loganovi. A nezanevřeli u toho na prolamování čtvrté stěny, jak Deadpool komentuje i kulturní či společenské trendy.
Wolverine vs Deadpool
Wolverine vs Deadpool | Marvel Studios
O příběhu se zatím nic neví, vše je přísně tajné. Řada teorií se však domnívá, že Reynoldsův Wade Wilson způsobí škody v časoprostoru, které bude napravovat agent Mobius v podání Owena Wilsona. Ten si získal popularitu v seriálu Loki a jeho úřad spravující časové odchylky by pro hašteření Deadpoola s Wolverinem představoval vítanou kulisu. Třetí Deadpool půjde do kin 2. května 2024 a bude mít potenciál, aby napodobil finanční krasojízdu jedničky a dvojky, jejichž tržby atakovaly 800 milionů dolarů.