Chuck Norris je sice v důchodu, k pokračování by se však nechal přemluvit

Chuck Norris je sice v důchodu, k pokračování by se však nechal přemluvit
Mistr kickboxu | Triumph Releasing Corporation
Norris za svou kariéru hrál v desítkách filmů, těch opravdu dobrých, které by odolaly zubu času, je nicméně pomálu. Dost možná nejvýraznějším kouskem jeho filmografie, jemuž se to podařilo, je Mistr Kickboxu z roku 1992. Ten v sobě kombinuje zápletku Karate Kid (1984) s dětským dobrodružným filmem, v němž si mladý hlavní hrdina představuje, jak prožívá akční patálie po boku svého největšího idola Chucka Norrise. A aby toho nebylo málo, v oněch snových sekvencích si přirozeně bývalý Texas Ranger dělá legraci ze svých největších hitů. Snímek pak vrcholí setkáním chlapce se samotným Chuckem, kdy se sen stane skutečností a oba se utkají v turnaji v karate.
Chuck Norris
Chuck Norris

Herec, Producent

Podle serveru ComicBook se Chuck Norris, který letos oslavil 83 let, nedávno objevil na nashvillském Comic-Conu, kde mu moderující Chris Killian položil následující otázku: „Jaký je podle vás váš nejvíce nedoceněný film? Pro mě to musí být film Mistr kickboxu, který byl zábavný. Měl geniální koncept a v mnoha ohledech působil jako film, který předběhl svou dobu.“ Norris odpověděl: „Souhlasím, Mistr kickboxu je jeden z filmů, který má v mém srdci zvláštní místo, a kdybych někdy dostal nabídku na pokračování, rozhodně bych ji přijal. Je to film, který vzbuzuje naději a odvahu, hlavně u mladých lidí.“
Mistr kickboxu
Mistr Kickboxu | Triumph Releasing Corporatio
Mistr kickboxu vznikl v době, kdy se Norris chystal začít natáčet svůj televizní hit Walker, Texas Ranger pro stanici CBS. Hlavní dětské role se ve filmu ujal tehdy nadějný Jonathan Brandis, který měl předtím na kontě Nekonečný příběh 2 (1989) a horor To (1990). Brandis se později připojil k hereckému ansámblu sci-fi seriálu Strážce moře (1993 –⁠ 1996) z produkce Stevena Spielberga. Po skončení úspěšné show se bohužel kariéra nevyvíjela dle jeho představ, mladý herec upadl do těžkých depresí a v roce 2003 spáchal sebevraždu. Zemřel v pouhých 27 letech.
Pokud by tedy vzniklo pokračování Mistra kickboxu, logicky by již nerozvíjelo vztah původních hrdinů. Zvolený koncept nicméně nahrává tomu, aby se věnoval i dalším Norrisovým fanouškům a fanynkám. Vyslyší v Hollywoodu zájem akční legendy o návrat před kameru? Nám by to rozhodně nevadilo.