To Kapitola 2: První ohlasy na očekávaný horor podle Stephena Kinga

To Kapitola 2: První ohlasy na očekávaný horor podle Stephena Kinga
To Kapitola 2 (detail plakátu) | Warner Bros.
První indicie přináší web RottenTomatoes, který shromažďuje názory kritiků a diváků. Kapitolu 2 režíruje stejně jako předchozí část Andres Muschietti. Pomyslné jedničce vládlo retro, atmosféra party dětských přátel, která se v jistém okamžiku změní v peklo doprovázené záplavou krve a psychického teroru. Tuzemští recenzenti dali "jedničce" solidních 72 procent. Co o očekávané novince říká zdroj RottenTomatoes a vůbec první kritické ohlasy?
Očekávání byla obrovská a dle řady recenzentů jich To Kapitola 2 tak úplně nedostála. Snímek výsostně straší, herecky mu vládne Bill Hader v roli jednoho z klubu Smolařů. Je to hrůzostrašné a mimořádně ambiciózní, hlásí další kritici. Pojďme si vybrané ohlasy přiblížit.
To Kapitola 2
To: Kapitola 2 | Warner Bros.
“Kapitola 2 je úžasná... Blahopřeji všem, kteří pracovali na tom, aby vznikla."
(Steven Weintraub, Collider)
"Ve výsledku mám ten film rád. První polovina je skvělá."
(Mike Ryan, Uproxx)
"Je to velmi dobré, ale ne skvělé. Mám film rád, ale nezbožňuji ho."
(Sean O´Connell, Cinema Blend)
"Je to prostě druhá část, která se sama o sobě neprosadí. V ideálním případě by se měl snímek promítat spolu s první částí."
(Chris Evangelista, /Film)

Nejednoznačnost. Tak by se daly ve zkratce popsat první ohlasy na snímek To Kapitola 2. Což je ve výsledku pro film dobře, přitáhne pozornost. Znovu a zase to upozorňuje na fakt, že adaptovat látku literáta Stephena Kinga není hračka, ale spíše filmařský horor, k němuž se tvůrci znovu a znovu uchylují. Jak se filmařům snímek ve výsledku podařil, o tom se již brzy budete moct přesvědčit i vy.
Nejlepší horory za posledních deset let?