To

62%
To
Plakát traileru
TO může být čímkoli. Zubatým monstrem, které nezůstává jen na filmovém plátně. Čímsi zlověstným, co číhá ve sklepě. Ať už se bojíte čehokoliv, nikdo To nezná lépe než Stephen King. To, natočeného podle bestselleru Stephena Kinga z roku 1986, je zneklidňujícím výletem do temnoty vnitřních strachů, v němž hlavní role vytvořili Harry Anderson, Annette O'Toole, John Ritter a Richard Thomas. Zlovolná síla na sebe v malém městečku v Nové Anglii bere podobu klauna (Tim Curry), který ovšem své okolí nebaví veselými kousky. On naopak děti děsí a zabíjí – dokud se některé z nich nezačnou bránit. Po třiceti letech se ale zlo vrací – horší, zuřivější a ještě nebezpečnější. A přátelé, kteří mají dosud v živé paměti hrozivé zážitky svého dětství, se znovu dají dohromady, aby To zničili jednou provždy.(oficiální text distributora)



lamps
lamps
15 150 bodů
6
Ale jo, šlo to. Působivá a depresivní knižní atmosféra tomu sice absolutně chybí a vůbec i celkově to ani za mák nedosahuje kvalit mistrné Kingovy předlohy, ale pro znalce knihy by neměl být sebemenší problém těch cca 170 minut vydržet. Bohužel je to TV film, do něhož tvůrci vložili sotva pár vinder a na příšerných efektech je to hodně znát. Režisérovi očividně kromě peněz scházela také odvaha, budující atmosféru nepodpořil žádnou nápaditou lekačkou ani žádnými alespoň trochu surovějšími záběry, Místo toho zůstane vždy jen u rozšklebený bílý držky, která jen dělá na dětičky bububu. A to je škoda, když pomyslím jaký potenciál v sobě nejen celý příběh, ale i samotná postava klauna Pennywise nese.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
4
No kdysi to byla pro někoho noční můra, ale dnes jde o poslabší horůrek. Stopáž je předlouhá a nesvědčí samotnému příběhu, který je postupem času nudnější a nudnější. Film se snaží vytvořit děsivou atmosféru, ale marně a bez úspěchu. Samotný konec je naprostá blbovina snad jen pro děti.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7
To není nijak přelomový a délka 192 minut je přímo smrtící (stejně jako klaun) na televizní film. Naštěstí film nepřestává děsit ani na minutu. Tim Curry je přímo excelentní a dodává klaunovi tu správnou děsivost. Problém je, že kvůli délce občas film začne nudit, ale není to nic, co by filmu ubíralo na kvalitě. Jen se na něm už čas podepsal.

Dodatečné informace

Původní název:
It (více)
  • Kanada To
  • Kanada It
Země původu:
Kanada, USA
Čeština:
To je dostupný s českými titulky

Podobné


Powered byJustWatch