TOP kina USA: Diváci znovu skončili v zajetí démonů, tentokrát díky prokleté ženě

TOP kina USA: Diváci znovu skončili v zajetí démonů, tentokrát díky prokleté ženě
La Llorona: Prokletá žena | Warner Bros.
Horory hodně fungují na základě jména. Jeden čas se každý rok "chodilo na Saw", jindy na Paranormal Activity. Nyní v rámci značky funguje Conjuring série. Nový přírůstek o prokleté ženě, která se plíží ve stínech a loví děti, má sice s úvodními 26 miliony nejslabší start z celé série (všechny předchozí filmy startovaly od 35 výše), studio ale pořád může slavit. Prokletá La Llorona nejenže skončila o víkendu první, ale navíc stála jen 9 milionů a k tomu již dalších 29 přiteklo ze zbytku světa. Celosvětově by film měl bez zadýchání dát 200 milionů, což je vzhledem k minimálním nákladům snový výsledek.
Protože se čeká na Avengers (Premiéra již tento týden!), žádné studio si zbytečně nechce vystřílet možné hity a proto jedinou další výraznější novinkou v amerických kinech bylo Breakthrough od Fox 2000 (takže vlastně už od Disneyho). Snímek skončil třetí s 11,5 miliony, hrál se nicméně již od středy, takže má celkem 14,6 milionů. Náboženská drama inspirované skutečnými událostmi je příběhem chlapce, který zázračně vstal z mrtvých (ale ne toho chlapce, tenhle jenom spadl pod led) a stálo pouhou dvacku, takže si bez problémů vydělá. Navíc nemá nejhorší recenze, by film si tak mohl zájem věřících udržet v kinech i po nástupu Avengerů do finální bitvy.
Jinak se toho v kinech moc nedělo, jen Hellboy zažil razantní sešup o 67% a propadl se z třetího až na desáté místo. Zatím má z Ameriky 19 milionů a jestli se doškrábe na 30, bude to zázrak. Stál padesát a ani zbytek světa velký zájem nehlásí (10 mega). Osobně si myslím, že je to škoda. Ten film je bezpochyby jeden velký bordel, ale má své výtečné momenty a minimálně David Harbour by si druhé pekelné kolo zasloužil. Ruďase dal na výbornou!
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Sasha Lane, David Harbour
Breakthrough