Nový válečný velkofilm Bruce Willise má pořádný průšvih na krku a zrušenou premiéru

Nový válečný velkofilm Bruce Willise má pořádný průšvih na krku a zrušenou premiéru
Air Strike | China Film Group
novy-valecny-velkofilm-bruce-willise-ma-poradny-prusvih-na-krku-a-zrusenou-premieru
Air Strike | China Film Group
V domovině patří herečka, kterou čeští diváci znají například v roli Blink z X-Men: Budoucí minulosti, za opravdovou megahvězdu. Pokud se chce vyhnout vězení, musí na daňových doplatcích a pokutách zaplatit skoro tři miliardy korun. Lehké to mít nebude, protože se nejspíš žádný její nový film jen tak do čínských kin nepodívá. Je to i případ válečného velkofilmu Air Strike, kde hraje po boku hollywoodských hvězd Bruce Willise a Adriena Brodyho.
Snímek byl natáčel v létě roku 2015 ve 3D. V náročné post-produkci ale filmaři došli k názoru, že bude lepší třetí rozměr opustit. Do čínských kin se pak měl konečně vydat letos a to 24. října 2018 (tedy před pár dny).
Nakonec z toho nic nebude. Kontroverze okolo populární herečky vede k tomu, že producenti raději premiéru zrušili a snímek v čínských kinech vůbec neuvedou. Zprávu potvrdil sám režisér filmu Xiao Feng. Podle serveru Deadline je každopádně pořád v plánu uvedení ve zbytku světa, takže by se vložené peníze mohly vrátit (rozpočet filmu byl přijatelných 65 milionů).
novy-valecny-velkofilm-bruce-willise-ma-poradny-prusvih-na-krku-a-zrusenou-premieru-1
Fan Bingbing ve filmu Air Strike | Orgin Films
Neuvedení v Číně je pro čínskou produkci klíčovou ztrátou. Podobné velkofilmy tam s přehledem vydělávají i několik stovek milionů dolarů.
Je samozřejmě otázkou, jak kvalitní podívaná nás čeká a zda film vůbec budou chtít diváci vidět. Poslední upoutávka totiž moc nepřipomíná seriózní válečné drama, ale spíše nějaký parodický trailer z úvodu Tropické bouře.