Jáklův velkofilm Jan Žižka míří do té nejvyšší ligy, postarají se o něj v Hollywoodu!

Jáklův velkofilm Jan Žižka míří do té nejvyšší ligy, postarají se o něj v Hollywoodu!
Jiří Mádl / Strážci
o-historicky-velkofilm-jan-zizka-se-postara-hollywoodsky-producent-2
Režisér a scenárista Petr Jákl
Petr Jákl (Kajínek, Ghoul) se svým v pořadí třetím snímkem míří opravdu vysoko a daleko. Před pár dny podepsal v Los Angeles smlouvu s producentem Cassianem Elwesem (Elvis & Nixon, Komorník), který měl například na letošních Oscarech čtyřmi nominacemi ověnčený film Mudbound (2017). Elwes tak bude produkovat Jáklův velkofilm Jan Žižka, který by se měl letos v létě začít natáčet.
„Naše domlouvání netrvalo dlouho. Cassian si přečetl scénář během jediného dne a díky tomu, že ho velmi zaujal, jsme se hned dohodli na spolupráci,“ řekl Petr Jákl. Ten nejen že stojí za scénářem, ale film bude také režírovat.
Nejdražší český film má stát stamilióny. Jan Žižka má za sebou megacasting
Filmy7. 10. 2017
Nejdražší český film má stát stamilióny. Jan Žižka má za sebou megacasting
Vstupem světového producenta do projektu se tak otevírá velký prostor pro obsazení hollywoodských herců. „Elwes spolupracoval s takovými esy, jako jsou Al Pacino, Matthew McConaughey, Pierce Brosnan, Kevin Costner, Woody Harrelson, Robert Redford, Nicole Kidman... Produkoval téměř 90 filmů a stovky menších projektů. Jsem nadšený z toho, že budu spolupracovat s někým, kdo má za sebou takové množství práce, protože zkušenosti jsou v tomto případě to nejcennější,“ dodal Jákl, jenž momentálně hodně času tráví v Los Angeles a jedná o dalších věcech kolem filmu.
Ze spolupráce se těší i sám Cassian Elwes. „Petr má jasnou představu o tom, co chce točit, a to je zásadní pro to, aby vznikl úspěšný film. Navíc jde o velmi zajímavý pohled na historickou postavu Jana Žižky v kontextu doby, která otřásla středověkou Evropou. Příběh je srozumitelný pro celý svět a také je velmi současný,“ řekl původem britský producent, který produkoval například i film Klub poslední naděje (2013), jenž získal desítky cen po celém světě včetně tří Oscarů.
o-historicky-velkofilm-jan-zizka-se-postara-hollywoodsky-producent
Producent Cassian Elwes (foto: ČTK)
Jan Žižka by se měl začít natáčet nejen na českých hradech už letos v létě. Hlavní roli bude pravděpodobně hrát herec světového jména, v mnoha dalších rolích se však objeví také mnoho českých umělců. Aby připomněl krásy naší země a dobu, ve které se bude film Jan Žižka odehrávat, natočil před časem Petr Jákl krátký spot s několika mladými herci. Ti představovali strážce českých hradů a zámků.