US tržby: Marvel znovu fenomenální

US tržby: Marvel znovu fenomenální
A ten se o debutovém víkendu dostavil. Snímek odstartoval podle očekávání na prvním místě a to za ohromných 146 milionů dolarů. Jde o výrazný posun - jednička měla "pouhých" 94 milionů. Strážci Galaxie Vol. 2 si tedy výrazněji polepšili, přičemž jde o pátý nejlepší otvírák pro značku Marvel-Disney, druhý nejlepší start roku a šestý nejlepší květnový otvírák všech dob.
Celosvětově to taky pěkně cinká, takže má již nová marvelovka nastřádáno 431 milionů. Padne miliarda? Pokud partičce vesmírných antihrdinů vydrží dech, klidně by téhle mety mohli během měsíce dosáhnout. Je otázkou, zda je tentokrát diváci podrží. Ohlasy jsou totiž o něco rozpačitější - jedni si cení zvážnění a cílení na emoce, druhým zvolený přístup naopak trochu vadí.
Razantní nástup nové marvelovky nedovolil nikomu jinému zazářit. I pro Rychle a zběsile 8 to znamená konec úspěšné jízdy. Film je sice stále druhý, ale za usmolených 8 milionů. Na druhou stranu to studio netrápí. Film již vydělal 1,162 miliardy a jde o dvanáctý nejúspěšnější snímek vůbec.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.