US tržby: Star Wars došel dech, sesadili ho poldův švagr a Leonardo DiCaprio, který odmítá zemřít

US tržby: Star Wars došel dech, sesadili ho poldův švagr a Leonardo DiCaprio, který odmítá zemřít
Star Wars: Síla se probouzí | Lucasfilm Ltd.
Pořád to neznamená, že by na Star Wars vůbec nikdo nechodil. Snímek si o pátém víkendu připsal 26 milionů dolarů, což je samozřejmě výborné číslo. Ve zbytku světa už ale zájem opadl a film bude rád, když se v celosvětových tržbách podívá nad dvě miliardy. Pravděpodobně ani ten Cameronův Titanic, který má momentálně 2.1 miliardy a je za Avatarem, překonat nedokáže.
Harrison Ford
Star Wars: Síla se probouzí | Lucasfilm Ltd.
První o víkendu skončila komedie Poldův švagr, v níž musí Ice Cube řešit případ se svým debilním čerstvým švagrem Kevinem Hartem. Ne, nešálí vás paměť. Tohle už tady skutečně jednou bylo a dokonce s tím samým obsazením. Dva roky zpátky slavila v amerických kinech úspěch komedie Ride Along, která se do českých sálů nepodívala a na DVD šla pod názvem Jízda švárů. Distributor zřejmě nechtěl mást diváky tím, že by do kin uvedl dvojku něčeho, co nemělo první díl v kinech a tak se tváří, že jednička neexistuje. To je buď geniálně odvážný nebo úplně pitomý tah. Vyberte si.
Film si každopádně o debutovém víkendu připsal 35 milionů a to stál jen o 5 víc. Trojka tak určitě bude následovat. Těžko říct, s jakým českým názvem.
Leonardo DiCaprio
REVENANT Zmrtvýchvstání | CinemArt
Na druhém místo skončil zmrtvýchvstalý Leonardo DiCaprio. Jeho souboj s osudem budí ohromnou pozornost, čtvrtý víkend si pohoršil o pouhých 20% a na domácích tržbách má již 89 milionů dolarů. To není pro podobný druh podívané vůbec málo. REVENANT si navíc vede slušně i ve světě, takže má již na kontě 155 milionů dolarů. Vyhráno ale ještě úplně není. Filmaře tahle odvážná legrace přišla na 135 milionů a dalších x desítek mega spolka reklama. Aby se film zaplatil, měl by vydělat aspoň ještě jednou tolik.
Na čtvrtém místě skončila novinka Michaela Baye 13 hodin: Tajní vojáci z Benghází. Známý megaloman si odskočil od bojujících robotů, aby si "natočil něco menšího". Výsledkem je efektní válečná vřava za 50 milionů, trochu načančaná, ale v rámci Bayových filmů poslední doby jednoznačně osvěžující a někteří se nebojí mluvit o "jednom z nejlepších filmů, jaké natočil". Otvírák za 16 milionů je samozřejmě hodně daleko za tím, co zvládnou Transformers. Na to, aby se film zaplatil, by to ale stačit mělo.
us-trzby-star-wars-dosel-dech-nastoupil-polduv-svara-a-polomrtvy-leonardo-dicaprio
13 hodin: Tajní vojáci z Benghází
Do TOP10 se také prodrala nízkorozpočtová animovaná taškařice Ledová sezóna, která startovala minulý týden i u nás. Trailer napovídal, že půjde o něco strašlivého (lední medvěd se vydá do New Yorku, aby lidi přesvědčil, že na Akrtidě nemají nic stavět a aby si získal jejich pozornost, zúčastní se se třemi lumíky taneční soutěže... nebo tak něco). Je vlastně s podivem, že se tak neuvěřitelně špatně hodnocený film dokázal probojovat na šesté místo a vydělat téměř 7 milionů dolarů. Diváci očividně hladoví po animácích.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.