Disneyho sázka na jistotu: Hraného Dumba natočí Tim Burton

Disneyho sázka na jistotu: Hraného Dumba natočí Tim Burton
To, že hraného Dumba nakonec natočí Tim Burton, vlastně až tak překvapivé není. Režisér má za sebou dva propadáky (Temné stíny, Big Eyes) a musí jít proto studiu na ruku. To zase chce mít jistotu, že jejich film vizuálně nezapadne. A právě Burton byl tím, kdo nastartoval éru hraných předělávek sice nijak extra povedenou, ale finančně ohromně úspěšnou Alenkou.
Dumbo je sice laciná sázka na jistotu (jak ze strany studia, tak i režiséra) ve výsledku by ale tahle volba mohla přinést hodně dobrého. Burton si trochu vylepší komerční pověst a bude si moci zase trochu vyskakovat a u Disneyho budou spokojení, že film Burton natočil a ochotně mu zatopí projekt, u něhož budou předem počítat s tím, že s největší pravděpodobností moc nevydělá.
disneyho-sazka-na-jistotu-hraneho-dumba-natoci-tim-burton
Otázkou samozřejmě je, jak bude hraný Dumbo působit. Dovolím si tvrdit, že jde o zatím nejkomplikovanější remake animáku (co se hlavní postavy týče) a bude zajímavé sledovat, jak se s tím Burton popere a zda, podobně jako v Alence, přijde s něčím, co bude v mnohém odbočovat od originálu.
Víte že...
... původní animovaný film byl mimo jiné unikátní tím, že v něm hrdina nepromluví jediné slovo? Schválně, jestli se toho bude držet remake.