Ewana McGregora čeká režisérský debut

Ewana McGregora čeká režisérský debut
"Pracovat na tak ohromujícím románu jako je Americká idyla je velká pocta," uvedl na adresu románu McGregor. "Chci režírovat již několik let. Chtěl jsem ale počkat, až najdu příběh, který budu muset vyprávět a scénář, o němž budu vědět, že mi to umožní. Těším se na příležitost být na obou stranách kamery, zvláště když vím, že budu pracovat s Jennifer a Dakotou."
Ewan McGregor
Románzískal Pulitzerovu cenu a oficiální česká anotace uvádí toto: Svěže napsaný a intelektuálně důvtipný příběh Švéda Levova, vynikajícího univerzitního sportovce, který dospívá v poválečných letech všeobecné hospodářské prosperity, ožení se navíc s krásnou Miss New Jersey a zdědí otcův výnosný podnik. Americká idyla však netrvá dlouho přichází rok 1968 a s ním Švéda opouští i vrtošivá štěstěna. Z dcery Merry se stává zarputilá aktivistka hnutí proti vietnamské válce a Švédova představa rodinného štěstí stejně jako jeho duševní integrita se tříští. V jediném okamžiku je vytržen ze své americké idyly a vržen do americké zběsilosti konce 60. let.
Autorem scénáře je John Romano a natáčení je naplánováno na září letošního roku v Pittsburghu. Produkují Tom Rosenberg a Gary Lucchesi.