Lukáš Král

Lukáš Král

Autor

Redaktor, koordinátor filmového serveru.

Narozen 2. května 1982 v Praze.

Vyznavač komedií, dramat, hudebních, životopisných děl, dokumentů, klasik i obskurnějších filmových žánrů. Ve filmech rád hledá historické a mezioborové souvislosti.

"You are innocent, when You dream." (z filmu Smoke)


Články autora

  1. Top kina ČR: Proč slaví komedie z teambuildingu svůj poslední divácký úspěch?
    Filmy15. 1. 2024
    Top kina ČR: Proč slaví komedie z teambuildingu svůj poslední divácký úspěch?

    Přední místa žebříčku diváky nejnavštěvovanějších a komerčně nejúspěšnějších titulů se po týdnu nemění. Druhý Aquaman (Aquaman and the Lost Kingdom), muzikál Wonka a komedie Jedeme na teambuilding vládnou přehledu tržeb a návštěvnosti českých kin, jehož statistiky pravidelně přináší Unie filmových distributorů.

  2. Syntetický opioid nezabíjí jen v USA. Slováci představují drsný thriller Fentasy
    Filmy15. 1. 2024
    Syntetický opioid nezabíjí jen v USA. Slováci představují drsný thriller Fentasy

    Fentasy je slovenský kriminální thriller, jehož název a téma reaguje na skutečné události. Věnuje se černému trhu s fentanylem, extrémně silným syntetickým opioidem, po jehož užití zemřou každý rok desítky tisíc lidí.

  3. VOD tipy: Krvavá marvelovka bude konkurovat týmu lupičů Kevina Harta
    VOD12. 1. 2024
    VOD tipy: Krvavá marvelovka bude konkurovat týmu lupičů Kevina Harta

    Každý týden vám představíme několik filmových a seriálových titulů, které najdete na některé ze streamovacích platforem dostupných v Česku. Zohledníme přitom mezinárodní giganty i lokální hráče, akční filmy i festivalovou produkci.

  4. Hororový hit Pět nocí u Freddyho dostane pokračování. Na druhý díl si však počkáme
    Filmy11. 1. 2024
    Hororový hit Pět nocí u Freddyho dostane pokračování. Na druhý díl si však počkáme

    Pět nocí u Freddyho (Five Nights at Freddy´s) platil za komerčně nejúspěšnější horor roku 2023, který se stal též vlajkovou lodí studia Blumhouse. Režisérka Emma Tammi je připravena naskočit do filmového pokračování, což zatím nikdo nepotvrdil. Vzhledem k výborným tržbám je však dvojka na spadnutí. Promluvil o tom ostatně Josh Hutcherson, představitel hlavní role z jedničky.

  5. Obrovský úspěch! Slovenský výtvarník získal cenu Emmy za přehlíženou marvelovku
    Festivaly a ceny11. 1. 2024
    Obrovský úspěch! Slovenský výtvarník získal cenu Emmy za přehlíženou marvelovku

    Televizní ceny Emmy se nakonec budou předávat v úterý 16. ledna 2024. Již nyní však známe držitele takzvaných Creative Arts Emmy Awards, mezi které nově patří i slovenský animátor, ilustrátor, režisér a pedagog Dávid Štumpf. Prestižní ocenění obdržel za práci na seriálu Ms. Marvel.

  6. Druhá řada The Last of Us má svou Abby. Fanoušci hry možná nebudou spokojeni
    Seriály10. 1. 2024
    Druhá řada The Last of Us má svou Abby. Fanoušci hry možná nebudou spokojeni

    Druhá sezóna seriálu The Last of Us vycházejícího z populární videohry představuje novinky. Produkce by se měla rozjet letos v únoru, natáčet by se mělo v kanadském Vancouveru. Tvůrci již představili herečku, která ztvární jednu z nových postav, namakanou vojačku Abby.

  7. Top kina ČR: Lidová komedie Jedeme na teambuilding marně hledá konkurenci
    Filmy8. 1. 2024
    Top kina ČR: Lidová komedie Jedeme na teambuilding marně hledá konkurenci

    Triumvirát z minulého víkendu panuje dál. Na vrcholu žebříčku tržeb a návštěvnosti českých kin se stejně jako před týdnem drží Aquaman a ztracené království (Aquaman and the Lost Kingdom), Wonka a komedie Jedeme na teambuilding. Z novinek se nejvýše umístil životopis o Enzu Ferrarim.

  8. VOD tipy: Kanibalismus v Andách a akčňák s oscarovou herečkou
    VOD5. 1. 2024
    VOD tipy: Kanibalismus v Andách a akčňák s oscarovou herečkou

    Každý týden vám představíme několik filmových a seriálových titulů, které najdete na některé ze streamovacích platforem dostupných v Česku. Zohledníme přitom mezinárodní giganty i lokální hráče, akční filmy i festivalovou produkci. První VOD tipy roku 2024 jsou tady.

  9. Kevin Hart a pět set mega ve zlatě v novém traileru. Netflix láká na svůj lednový hit
    Filmy4. 1. 2024
    Kevin Hart a pět set mega ve zlatě v novém traileru. Netflix láká na svůj lednový hit

    Novinka s komikem Kevinem Hartem v hlavní roli zamíří na Netflix v pátek 12 ledna. Titul V letu (Lift) slibuje zábavu pro milovníky heist filmů a hvězdné herecké obsazení pod taktovkou zkušeného režiséra F. Garyho Graye. Podívat se můžete na finální upoutávku s českými titulky.

  10. Dva prvotřídní mistři strachu pod jednou střechou. Studia Blumhouse a Atomic Monster spojují síly
    Filmy4. 1. 2024
    Dva prvotřídní mistři strachu pod jednou střechou. Studia Blumhouse a Atomic Monster spojují síly

    To, o čem se již delší dobu mluvilo, stvrdili vynalézaví hororoví producenti Jason Blum a James Wan svými podpisy. Jason Blum, zakladatel společnosti Blumhouse, v níž vznikla například série Paranormal Activity, o tom informoval na sociální síti X.

  11. Značka, která obula Justina Biebera, bude mít seriál o vizionářském zakladateli Balenciagovi
    Seriály4. 1. 2024
    Značka, která obula Justina Biebera, bude mít seriál o vizionářském zakladateli Balenciagovi

    Oblékal například herečky Grace Kelly, Audrey Hepburn nebo Jacqueline Kennedy. Christóbal Balenciaga platí za jednoho z největších inovátorů poválečné evropské módy. Disney+ mu věnuje stejnojmenný šestidílný dramatický seriál, který zmapuje jeho život a cestu ke slávě.

  12. Víme, kdy se začne natáčet Zaklínač bez Henryho Cavilla
    Seriály3. 1. 2024
    Víme, kdy se začne natáčet Zaklínač bez Henryho Cavilla

    V březnu letošního roku by se měla začít natáčet čtvrtá řada Zaklínače (The Witcher), kde se v titulní úloze Geralta prvně představí Liam Hemsworth místo Henryho Cavilla. Informoval o tom server Redaninan Intelligence.

  13. Top kina ČR: Teambuildingová ujetost vypálila hollywoodské konkurenci rybník
    Filmy2. 1. 2024
    Top kina ČR: Teambuildingová ujetost vypálila hollywoodské konkurenci rybník

    Po vyklidněných Vánocích a před Novým rokem vzalo publikum tuzemská kina útokem. Mezi čtvrtkem a nedělí dorazilo do sálů na první dvacítku komerčně nejúspěšnějších filmů 216 tisíc divaček a diváků. Dominovala slovensko-česká bláznivá komedie Jedeme na teambuilding s Annou Polívkovou, Jakubem Prachařem, Robinem Ferrem a Vojtěchem Kotkem v hlavních rolích.

  14. Nejočekávanější české filmy první poloviny roku 2024
    Filmy1. 1. 2024
    Nejočekávanější české filmy první poloviny roku 2024

    I v roce 2024 na nás čeká solidní porce žánrově pestrých českých filmových novinek. Těšit se můžete na řadu lehčích komedií, dokument o Karlosu Vémolovi či o Petru Jandovi, drama inspirované příběhem manželů Stodolových nebo na fanouškovsky laděný výpravný historický kus pojednávající o křižákovi z Plzeňska, z něhož se stal pomyslný Robin Hood.

  15. Na co se letos nejvíc chodilo do českých kin? A jak si vedly tuzemské filmy?
    Téma30. 12. 2023
    Na co se letos nejvíc chodilo do českých kin? A jak si vedly tuzemské filmy?

    Filmový rok 2023 zaznamenal hned několik fenoménů. Pozitivně šokoval Barbenheimer, spojení zdánlivě nespojitelných titulů Barbie a Oppenheimer, které celosvětově utržilo 2 miliardy 394 miliony dolarů. Barbenheimer výrazně promluvil i do tuzemské návštěvnosti kin. Ta česká však zaznamenala ještě jeden fenomén: bezprecedentní nástup Kazmovy ONEMANSHOW. Jenže ve výsledku se smál někdo úplně jiný; ten, na koho jsme po roce už možná docela zapomněli.