US tržby: Bojující opice, hororová anarchie, animovaní hasiči a sex tape Cameron Diaz

US tržby: Bojující opice, hororová anarchie, animovaní hasiči a sex tape Cameron Diaz
Nejlépe si z novinek vedlo pokračování Očista: Anarchie, které si za víkend odneslo 28 milionů a skončilo na druhé pozici. První díl startoval trochu lépe, čísla jsou ale pořád na straně účetních. Hororový sequel o jedné děsivé noci, kdy je zločin legální, totiž stál 9 milionů. Investice jsou tudíž dávno doma.
Očista: Anarchie
Očista: Anarchie | Universal Pictures
Třetí skončila Letadla 2, která jsou prý o něco snesitelnější, než první díl. Ten loni startoval za 22 milionů, dvojka s podtitulem Hasiči a záchranáři si odnesla o čtyři méně. Protože se ale nezvedl rozpočet (znovu 50 mega) a i slaboučká jednička nakonec z celosvětových tržeb vykřesala 219 míčů, zaplatí se s největší pravděpodobností i dvojka... a pak za rok trojka...
Letadla 2: Hasiči a záchranáři
Letadla 2: Hasiči a záchranáři
Nejhůře si z novinek vedla komedie Sex Tape, od níž se očekával atak na první pozici. Nakonec je z toho čtvrté místo za 15 milionů dolarů. Snímek natočili stejní lidé, kteří nám před třemi lety dali úspěšnou Zkaženou úču. Tentokrát to nevyšlo. V Sony viní z propadu peprný název, pravda bude prostší - jde o jednu z nejhůře hodnocených komedií roku. A když je v kinech stále Tammy s aktuálně populární Melissou McCarthy (šesté místo) a fenomenální 22 Jump Street (sedmička) mohli si diváci Sex Tape odpustit.
Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.