Tržby v českých kinech: Papoušek Blu opět létal lépe než Captain America

Tržby v českých kinech: Papoušek Blu opět létal lépe než Captain America
Velikonoční víkend nesliboval žádné oslnivé návštěvy tuzemských kin. Do kin zatáhlo rodiny s dětmi deštivé počasí a pestrobarevný animák Rio 2. Pokračování by se mohlo přejmenovat na Amazonii, kde se snímek odehrává. Film se v Americe a ve světě nechytil, rozpočet 100 milionů dolarů (ne)zájem ani zdaleka nedorovná. U nás ale Rio 2 táhne. Druhý víkend na snímek přišlo 31.550 diváků, do pokladen přinesli 4.2 milionu korun.
Chris Evans
Captain America: Návrat prvního Avengera
Na druhém místě se drží Captain America: Návrat prvního Avengera ze studia Marvel. V českých kinech létá již třetí víkend, o tom aktuálním se na něj zašlo podívat 18.192 diváků, kteří v pokladnách nechali 2.7 milionu korun. Po třetím víkendu utržil téměř 15 milionů korun s návštěvností necelých 100 tisíc diváků. V součtu amerických a světových tržeb už je snímek zaplacen, může začít vydělávat.
Johnny Depp
Transcendence
Johnny Depp ještě předtím, než vzal angažmá Jacka Sparrowa, ztvárnil celou řadu zajímavých rolí. K těm se řadí i postava vědce Castera z novinky Transcendence. Jeho snem je stvořit umělou inteligenci, která pocítí emoce. Experiment se vymkne z ruky. A film tak trochu taky. O premiérovém víkendu na něj přišlo 12.121 diváků, do pokladen přinesli 1.6 milionu korun. Slavný herec to nezachrání. V našich českých končinách to není tak patrné, ale v Americe a ve světě jde o neúspěšný projekt, který se zaštítil neomylným Christopherem Nolanem.
Ray Winstone
Aronofsky chystá snímek Noe.
Čtyři víkendy v českých kinech, aktuálně čtvrté místo žebříčku, návštěvnost 9.063 diváků a tržby 1.4 milionu korun. Biblický příběh Noe (2014) natočil Darren Aronofsky tak, jak je mu to blízké, po svém. I když to co do výpravy, hereckého obsazení a postprodukce zavání Hollywoodem víc, než Aronofskyho předchozí díla.
Pojedeme k moři
Režijní debut Jiřího Mádla se drží. Po víkendu na čtvrtém místě žebříčku.
Mezi pět nejúspěšnějších filmů patří i režijní debut Jiřího Mádla, snímek Pojedeme k moři (2014). Druhý víkend v českých kinech, 9.742 diváků a tržby 1.2 milionu korun. Přál bych Mádlovi a jeho sympatickému projektu lepší komerční výsledek. Příznivé recenze nestačí. Mádl si to ale neulehčil a natočil film, který balancuje někde mezi rodinným filmem a dramatem. Můžeme jen doufat, že to Mádla neodradí od dalšího autorského filmu.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.