43. týden-kinopremiéry: Machete zabíjí Gibsona, Vetchý kmotr uniká Vaculíkovi a u konce světa se flámuje

43. týden-kinopremiéry: Machete zabíjí Gibsona, Vetchý kmotr uniká Vaculíkovi a u konce světa se flámuje
Přijdou vám akční Expendables příliš profi? Vyznáváte béčkové filmy? Potom se mějte na pozoru, Machete zabíjí (2013)! Pokračování zběsilé jízdy Roberta Rodrigueze vrací na scénu Dannyho Treja. Tentokrát se mu postaví Mel Gibson v roli šíleného překupníka se zbraněmi.
Charlie Sheen
A aby toho nebylo málo, svou přítomností potěší Charlie Sheen. Koho hraje? Svérázného prezidenta Carlose Esteveze, což je mimochodem Sheenovo vlastní jméno. Chybět samozřejmě nemohou exploze, důmyslné zbraně a svůdné ženy, které nejednají v rukavičkách. Takže, pokud přistoupíte na režisérovu hru, budete se skvěle bavit. Filmu dáváme 75%, recenze najdete zde.
Simon Pegg, Nick Frost, Eddie Marsan, Martin Freeman, Paddy Considine
U Konce světa | CinemArt
Druhý film se vás pokusí také pobavit, půjde na to ale trošku sofistikovaněji. Ostatně, jak bývá v případě britských komiků zvykem. Edgar Wright zve na flám U konce světa. Kdo si bude užívat? Staří známí přátelé Nick Frost, Simon Pegg, Martin Freeman a Paddy Considine. Ve dvanácti hospodách a
Simon Pegg, Rosamund Pike, Martin Freeman, Nick Frost, Paddy Considine
u dvanácti piv se bude řešit celá řada zásadních otázek života a smrti. A i na ty mimozemšťany dojde. Ač se to podle popisu nezdá, je U konce světa poměrně dynamickou komedií, u které jako třeba u dvanáctého piva rozhodně neusnete. Tak kdy natočí někdo něco podobného u nás? U konce světa hodnotíme 70%, recenze filmu si přečtěte zde.
Blíží se volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, což je dle tvůrců Příběhu kmotra ten pravý čas na to ukázat si na blízká setkání mafiánského a politického světa. Žádná senzace (negativní, pozitivní) se nicméně nekoná.
Ondřej Vetchý
V Příběhu kmotra září Ondřej Vetchý, naše herecká stálice.
Příběh kmotra je poctivě natočená žánrovka se skvělým Ondřejem Vetchým, zapomeňte však na to, že se dozvíte zaručené zprávy z uniknuvších policejních odposlechů. Novinku Petra Nikolaeva můžeme doporučit výrazně víc než kupříkladu Kajínka (2010). Recenze Příběhu kmotra si přečtěte zde.
Battle of the Year
Poslední dobou uvádějí distributoři jeden taneční film za druhým. Ten aktuální se jmenuje Battle of the Year (2013). Tentokrát nebude v hlavní roli láska, ale týmové usilování o titul nejlepšího breakdance souboru světa. Pro fanoušky a zapálené tanečníky povinnost, jednotlivá čísla jsou totiž velmi dobře nasnímána a sestříhána. Recenze si přečtěte zde.
Zde na zemi
Co se stane, když se oddaná jeptiška zamiluje do vojenského kněze? Je láska k Bohu silnější než láska k druhému člověku? O tom pojednává historické francouzské drama Zde na zemi (2012).
Léo-Paul Salmain
I Ticho na moři (2011) se odehrává během druhé světové války. Francouzsko-německý snímek se snaží přiblížit životy 150 francouzských mužů, kteří čekají v jednom internačním táboru na popravu. Ta je německou odvetou za zavraždění důstojníka. Mezi muži je i sedmnáctiletý Guy Môquet, skutečná historická postava, francouzský symbol revolty a odporu.
Epizoda ze života sběrače železa
Ani Epizoda ze života sběrače železa (2013) nevypráví zrovna veselý příběh. Koprodukční drama se věnuje životu jedné bosenské rodiny na chudém venkově. Senada, manželka Nazifa, vážně onemocní. A protože je rodina tak chudá, že nemá na zdravotní pojištění, odmítají ženu v nemocnici ošetřit. Režisér dokumentárně laděného snímku se strefuje do narušené morálky doktorů, kteří rozhodně nedodržují Hippokratovu přísahu. Do svého nejnovějšího snímku obsadil autor kvůli autentičnosti neherce. Byl to dobrý krok? O tom se můžete přesvědčit návštěvou kina. Recenze snímku si přečtěte zde.
Sledujte naše video s premiérami:
Přehled všech premiér najdete ZDE.