Tržby v českých kinech: Univerzitu pro příšerky vystřídal na vrcholu žebříčku animák Já, padouch 2

Tržby v českých kinech: Univerzitu pro příšerky vystřídal na vrcholu žebříčku animák Já, padouch 2
Animované snímky prostě neomrzí. Kdyby přeci, nenapadne tvůrce nic lepšího než obsadit do hlavní role záporáka-padoucha. A úspěch se dostaví. Což dokládá pokračování komedie Já, padouch 2. Za premiérový víkend snímek v českých kinech utržil přes 6 milionů korun, přišlo na něj necelých 46 tisíc diváků. Vzhledem k počasí, které láká spíš zajít někam do přírody, a celkovému trendu jde o velmi dobrá čísla. Pravda, pomohlo i poměrně masivní nasazení do 100 kinosálů v republice.
Johnny Depp
S velkým odstupem brázdí druhé místo Osamělý jezdec Johnny Depp. Gore Verbinski mu připravil roli indiána. A udělal chybu. Lidé Deppa prostě mají spojeného s piráty. O premiérovém víkendu Osamělý jezdec utržil 2.6 milionu korun. Snímek si nenechalo ujít téměř 18.5 tisíc diváků. Studio a tvůrci jistě od filmu s rozpočtem přes 200 milionů dolarů čekali víc. Filmový divák je zkrátka tvor nevyzpytatelný.
Univerzita pro příšerky
Univerzita pro příšerky aneb Pixaru docházejí nápady?
Na třetí příčku klesla Univerzita pro příšerky, pokračování úspěšného snímku studia Pixar. 2.2 miliony korun na tržbách a 16 tisíc platících diváků je na první animovanou ligu prostě málo. Čtyřlístek ve službách krále (2013) vydělal za první tři týdny víc. Na některé kulty (do filmové podoby třeba sebehůř zpracované) jsou prostě Pixar, Disney a Amerika krátká.
Brad Pitt
Světová válka Z | Paramout Pictures
Čtvrté místo a další herecká hvězda, která se odevzdala do rukou producentského rozmaru. Tušíte správně, Světová válka Z (2013), smrtelný virus a Brad Pitt zachraňující planetu Zemi. Tahle role k němu prostě nesedí. Těžko říct, jestli si to myslí i diváci, nebo zda jsou zkrátka jen neochotní zaplatit za katastrofický film. Druhý víkend v kinech znamenal pro Světovou válku Z 1.85 milionu korun a necelých 12 tisíc diváků. Jakpak asi za dva týdny dopadne další katastrofický velkobiják White House Down (2013)?
Dave Franco, Woody Harrelson, Isla Fisher, Jesse Eisenberg
Podfukáři | BontonFilm
Snímek na páté příčce žebříčku neutržil ani milion. Podfukáři (2013), kteří tak zakouzlili s bankovními konty, pro sebe za uplynuvší víkend získali necelých 800 tisíc korun. Na jejich kousky se přišlo podívat 5 tisíc 664 diváků. Mohl lépe začarovat režisér snímku? Možná. Vždycky lze všechno udělat jinak.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti českých kin najdete ZDE.