Michael Bay se omluvil divákům za Armageddon. A trefil hřebíček na hlavičku

Michael Bay se omluvil divákům za Armageddon. A trefil hřebíček na hlavičku
Armageddon | Touchstone Pictures
Bay není jedním z těch, od kterých bychom nějaký výčitky čekávali. Mimo jiné proto, že je jeho ego větší než všichni bojující roboti dohromady a co Míša udělá, to rád (a hrdě) obhajuje. Na druhou stranu Bay nikdy neskrýval své rozčarování nad nucenou rychlou prací na sérii Transformers. A podle všeho to není poprvé, co byl slavný megaloman tlačen uspěchanou produkcí. Při propagaci své akční komedie Pain and Gain (2013) Bay zavzpomínal na natáčení katastrofického fláku Armageddon (1998). A nešetřil kritikou.
Ben Affleck, Michael Clarke Duncan
Armageddon | Buena Vista International
"Omlouvám se za Armageddon. Museli jsme celý film zvládnout za pouhých 16 týdnů. Byl to obrovský závazek a nebylo to vůči filmu fér. Kdybych měl na to čas, zkrátil bych celé třetí dějství. Ale studio nám film doslova vzalo. Bylo to šílené. Můj supervizor speciálních efektů se z toho nervově zhroutil, takže jsem vše musel vést já. Ze zoufalství jsem se radil i s Jamesem Cameronem. Ale film nakonec dopadl dobře," nechal se slyšet Bay.
Bay rozhodně trefil hřebíček na hlavičku v tom, že pokud se něco v Armageddonu táhne, je to finále, které by sneslo větší péči střihačských nůžek. Ale nebuďme hnidopiši - jako zábavná jednohubka film funguje skvěle. A upřímně, jsou jiné věci, za které by se Bay mohl spíš omluvit (třeba Transformers 2 až 5, Želvy Ninja na steroidech nebo Pearl Harbor). Armageddon je v rámci jeho filmografie jedna z těch světlejších chvilek...
...i když v ní donutil Bruce brečet.
Obrázek galerie #1
Obrázek galerie #2