Tržby v českých kinech: Sály ovládlo Nevědomí a pravěk

Tržby v českých kinech: Sály ovládlo Nevědomí a pravěk
Nevědomí
Tom Cruise hlídá roboty, kteří hlídají zpustošenou planetu Zemi. Nevědomí
Tom Cruise
Nevědomí
vládne světovým žebříčkům, ale též tomu domácímu. Čísla to jsou nicméně nesrovnatelná. Posuďte sami, v USA snímek za první víkend utržil 37 milionů dolarů, u nás 3.5 milionu korun. Do kin na akční sci-fi dorazilo 24.6 tisíc diváků.
Croodsovi
Croodsovi
Na druhém místě se stále drží Croodsovi, tematicky netradiční animák pro celou rodinu. 1.4 milionu korun na tržbách a 10 tisíc diváků, čísla o jeden teleosauří zub vyšší než minule. Na druhé místo velmi slabá čísla, vzhledem k tomu, že už třetí snímek žebříčku nepokořil tržby 1 milionu korun, jedná se tak trochu o "úspěch".
Jurský park
Jurský park | Universal Pictures
Třetí příčku obsadila obnovená premiéra kultovního Jurského parku ve 3D. Filmoví ještěři netáhnou a těžko říct, čím to je. V pokladná
fa79d471
Spielberg se inspiroval u Karla Zemana a Cesty do pravěku.
ch kin za ně nechalo necelých 5 tisíc diváků 800 tisíc korun. To už mají lepší tržby vystavovatelé dinosauřích modelů v Praze, Plzni a kdo ví, kde všude ještě. Jurský park je nicméně klasika. Ovlivněná dílem Karla Zemana.
Lesní duch
Lesní duch
Čtvrtý skončil Lesní duch (2013), krvavá vyvražďovačka ovlivněna klasikou Sama Raimiho. Snímek utržil 650 tisíc korun, když jej shlédlo přes 4.5 tisíce diváků. Kteří věděli na co jdou. Věci neznalému smrtelníkovi by film totiž mohl přivodit epilepsii a další nebezpečné psychické choroby. Ale někdo se v tom vyžívá. Inu, proti gustu...
Nicholas Hoult
Jack a obři
Pětici nejúspěšnějších snímků uzavírá fantasy dobrodružství Jack a obři (2013). 614 tisíc korun na tržbách a přes 4 tisíce diváků. A ono to stačí na páté místo.
Zajímavé je, že distributoři do kin týdně vypustí klidně 9 filmů. Minulý čtvrtech snímků vyslali "jen" 6, přičemž v Top 10 zabodoval jediný, první Nevědomí.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti českých kin najdete ZDE.