Simon West se znovu spojí s "postradatelným" Jasonem Stathamem

Simon West se znovu spojí s "postradatelným" Jasonem Stathamem
Jason Statham v Expendables: Postradatelní 2
Jde o čísla. A West mezi nimi lítá jako neřízená střela. Na jedné straně pecky Con Air (1997) a Expendables 2 (2012), na té druhé jeden z nejnudnějších teenagerovských hororů poslední dekády Na lince je vrah (2006), a zmíněný thriller Stolen (2012), jemuž se budeme podrobněji věnovat o víkendu v samostatné recenzi. Mezi to lepší v rámci Westovy tvorby patří i Mechanik zabiják (2010) s Jasonem Stathamem v hlavní roli. Pánům zřejmě spolupráce vyhovuje, neboť se hodlají vrhnout na remake filmu Burta Reynoldse.
simon-west-se-znovu-spoji-s-postradatelnym-jasonem-stathamem
Plakát k Žáru z roku 1986
Půjde o akční snímek Žár z roku 1986, který žádnou díru do světa neudělal, byl ale natočen podle scénáře ceněného autora Williama Goldmana (má Oscary za scénáře k filmům Butch Cassidy a Sundance Kid /1969/ a Všichni prezidentovi muži /1976). A když to nevyšlo napoprvé (na otázku proč vám odpoví níže „Víte že“), možná se zadaří ve druhém kole. Hlavním hrdinou příběhu bude znovu Nick Escalante (Statham), který se díky vášni pro hazard dostane až do Vegas. Tam vezme práci v ochrance, aby to neměl ze zaměstnání ke koníčku daleko. Situace se zkomplikuje ve chvíli, kdy je Nickova blízká přítelkyně surově zbita a on se rozhodne situaci řešit. Což je role pro Stathama bez debat přímo ideální.
Příslib solidního řemesla slibuje i jméno Coreyho Yuena, který se Stathamem natočil prvního Kurýra (2002) a jenž se ujme choreografie bojových scén.
Víte že…
… během natáčení původního Žáru prožíval štáb nejednu horkou chvílku? Režisér Dick Richards si s Reynoldsem vůbec nepadl do noty a to takovým způsobem, že Reynolds na Richardse na place i zaútočil. Richards natáčení po incidentu opustil, později se nicméně odhodlal k návratu. Bohužel mu přála ještě větší smůla – spadl z kamerového jeřábu a skončil v nemocnici.