34. týden-kinopremiéry: S Kusturicou v Havaně a Hřebejkem v posteli

34. týden-kinopremiéry: S Kusturicou v Havaně a Hřebejkem v posteli
Po povídkových snímcím Paříži, miluji Tě (2006) a New Yorku, miluji Tě (2009) do kin vstupuje 7 dní v Havaně (2012). Není to tak kosmopolitní a "high society", své publikum si snímek nicméně najde, zejména u takzvaných festivalových diváků.
7 dní v Havaně
Ve filmu v jedné z hlavních rolích vystupuje režisér Emir Kusturica, režisérsky se angažoval například (z těch hvězdnějších jmen) Benicio Del Toro. A opomenout samozřejmě nesmíme kubánskou hudbu, temperament tamních lidí a nikdy nezapadající slunce. Jednotlivé povídky sice jako celek příliš nedrží, jejich kvality jsou rozpačité, jako letní film ovšem 7 dní v Havaně zabaví. Snímku dáváme 60%, recenze si můžete přečíst zde.
Hynek Čermák
| BontonFilm
Druhou novinkou je snímek režiséra Jana Hřebejka Svatá čtveřice (2012). Ve filmu ovšem není autorům ani hercům nic svaté. Ještě aby ano, když se tu v prostředí Karibiku provozuje sex mezi dvěma manželskými páry. Za scénářem Svaté čtveřice stojí spisovatel Michal Viewegh, v titulních rolích se představí Hynek Čermák, Viktorie Čermáková, Jiří Langmajer a Marika Procházková.
Jiří Langmajer
Jiří Langmajer | BontonFilm
Hit jako v případě snímku Líbáš jako ďábel (2012) z toho nekouká. A jak přiznal sám Jan Hřebejk, divák by se měl především bavit. Nečekejte proto žádné hluboké sondy do duší unavených manželů. Recenze Svaté čtveřice si můžete přečíst zde.
Sledujte naše video s premiérami:
Přehled všech premiér najdete ZDE.