Režisér Zdeněk Tyc a producent Ondřej Trojan natáčí nový český film Jako nikdy

Režisér Zdeněk Tyc a producent Ondřej Trojan natáčí nový český film Jako nikdy
"Pohodové" natáčení na Křivoklátsku. Jiří Schmitzer, Taťjána Medvecká, Zdeněk Tyc.
V komorním příběhu o umírání se v hlavních rolích představí Petra Špalková, Taťjána Medvecká a Jiří Schmitzer. Vedlejší role svěřil režisér například Marku Němcovi, Luboši Veselému nebo Marku Taclíkovi. Film se bude točit 29 dní a kromě Podmokel jsou vybrané lokace v Berouně, Praze a v okolí hradů Točník a Žebrák. Snímek Jako nikdy (2013), jemuž zatím nebyl oficiálně přiřazen žánr (vzhledem k zápletce se ale dá očekávat drama) vzniká ve filmové a televizní společnosti TotalHelpArt T.H.A. producenta Ondřeje Trojana, koproducentem snímku je Česká televize. Pokud vše půjde podle plánu, odbude si snímek premiéru někdy na jaře příštího roku.
Je to náš třináctý film a v pořadí třetí, který točíme převážně mimo Prahu,“ řekl producent snímku Ondřej Trojan. „Ty dva předchozí, kdy celý štáb spal na exteriérech, Musíme si pomáhat a Želary, byly Americkou filmovou akademií nominované na Oscara. Takže tomuto snímku bych přál to samé,“ dodal při slavnostním přípitku před první klapkou producent Trojan.
Petra Špalková
Petra Špalková při natáčení filmu Jako nikdy.
Oficiální popis děje je následující: Výtvarník Vladimír (Schmitzer) umírá. Dům v krásné krajině je jeho poslední útočiště, smrt je nevyhnutelná a on nechce umřít v odcizené nemocnici. Dvě ženy, které jeho nelehkému umírání asistují, jsou jeho současná partnerka Karla (Špalková) - pětatřicetiletá malířka, bohémka, a bývalá milenka Jaruna (Medvecká) - vdaná asi pětapadesátiletá zdravotní sestra. Tato trojice vede marný boj se smrtí, bojují sami se sebou a současně mezi sebou – což přináší každému z nich určité očištění...
Více fotografií z natáčení naleznete v galerii článku.