USCSS Prometheus, vozidlo RTO1 a lékařský Med Pod 720i v Hi-Res nákresech!

USCSS Prometheus, vozidlo RTO1 a lékařský Med Pod 720i v Hi-Res nákresech!
Studio si projekt pečlivě hýčká a nespokojí se jen s tradiční trailerovou koláží a sérií fotek z filmu. Napřed přišla lákavá virální videa TED (proslov Petera Weylanda) a Our Family is Growing (reklama na androidy) a nyní se můžeme kochat detailními nákresy lodi Prometheus, vozidla RTO1 a lékařského přístroje. Pokud to takhle půjde dál (a že tomu zatím vše nasvědčuje), bude premiéru Promethea (2012) provázet nějaká obsáhlá knižní publikace, mapující vše okolo Weyland-Yutani corp. (nebo tak něco). I Avatar (2009) Jamese Camerona začíná vedle Promethea vypadat obyčejně.
Prometheus
Prometheus
Prometheus
S tím, jak se postupně rozrůstají materiály okolo Promethea, současně vyvstává to, jakou jedinečnou sílu má samotný sci-fi žánr. Tvůrci si mohou vymyslet celý vesmír, hrát si s nejrůznějšími detaily a to je vděčný prostor nejen pro scenáristy, ale i designéry. Zkrátka radost takový projekt sledovat.
Prometheus startuje v českých kinech 7. června 2012.
Víte že?...
... mají jména androidů ve vetřelčí sérii abecední systém? V jedničce byl androidem Ash. Ve dvojce a trojce Bishop. Ve čtyřce to byla Call. Prometheus je sice prequel, přesto řetěz drží - androidem je tentokrát David.