Seznamte se: Texaský masakr motorovou pilou přichází ve 3D

Seznamte se: Texaský masakr motorovou pilou přichází ve 3D
Alexandra Daddario
Texaský masakr motorovou pilou 3D
Oficiální plakát k filmu
Když se tak nějak využily všechny možné zdroje (existuje už jen málo kultovních hororů osmdesátých let, které by neznásilnil remake), měli filmaři zdánlivě utrum. Respektive mohli točit pokračování remaků, ale ty už zpravidla tolik nevynášejí. S příchodem 3D se mění pravidla hry. Před nedávnem natočené remaky se staly jakýmsi zapomenutým mezistupněm a točí se další verze, které tentokrát svou existenci ospravedlňují 3D rozměrem. Halloweenu 3D a dojde i na další klasiku v divácky vděčném 3D - Texaský masakr motorovou (1974).
Režíruje John Luessenhop (Gangsteři / 2010) a snímek by měl doputovat do amerických kin v lednu příštího roku. Hlavní roli v "novém remaku" (či jak takovéhle filmy nazývat) dostala Alexandra Daddario, známá z Percyho Jacksona: Zloděj blesku (2010). Obrázek o tom, jak snímek bude vypadat, si můžete udělat z první oficiální uvolněné upoutávky Jak je z traileru patrné, půjde 3D verze ve stopách remaků - tedy hodně mladých a hezkých lidí, kteří skončí na špatném místě, kde je začne porcovat pilou Leatherface.
Otázkou dne je: Stojíme vůbec o takový film? Chápu, že mají mladší generace „mezery ve vzdělání“ (znám řadu lidí, co vůbec netušili, že existuje nějaký Halloween (1978) Johna Carpentera nebo Texaský masakr motorovou pilou Tobea Hoopera a brali remaky za původní filmy). Má ale smysl dělat další verze tak rychle jen kvůli líbivému 3D efektu? Co VY na to?
Víte že?...
... úplně prvním pokusem o oživení texaského fenoménu byl snímek z roku 1994 Masakr v Texasu? Tvůrci odvážně přidali žánr absurdní komedie a byla z toho pohroma, která si v ty nejhorší možné známky. Pikantní je, že si v téhle verzi zahráli Renée Zellweger a Matthew McConaughey.