Dostat v karanténě nabídku natáčet seriál se rovná zázraku!

Dostat v karanténě nabídku natáčet seriál se rovná zázraku!
sKORO NAmizině
Prvotní nápad vznikl na konci března a již 10. dubna byla natočena první epizoda. Dnes tvůrci představují teaser seriálu, jehož děj vychází ze snoubení reality a fikce, a který popisuje situaci herců ode dne, kdy byla zavedena karanténa.
sKORO NA mizině
Režisér Vladimír Skórka
„Roušky šít neumím, plicní ventilátory neumí vyvinout asi nikdo z nás, tak přicházíme s pomyslnou rouškou seriálovou. Doufáme, že nejen pobaví diváky, kteří nyní kvůli karanténě tráví většinu času doma, ale také že pomůže hercům a tvůrcům, kteří jsou nyní - jak už napovídá sám název seriálu - skoro na mizině,” vysvětluje režisér Vladimír Skórka, který měl v těchto dnech točit pokračování filmu Copak je to za vojáka (1987), ale současná vládní zařízení udělala štábu čáru přes rozpočet.
sKORO NA mizině
sKORO NA mizině
“Dostat v karanténě nabídku natáčet seriál se rovná zázraku! Ráda si ze sebe dělám srandu a tady jsem měla možnost si zahrát trochu cvoka. Točila jsem i se zraněním, které jsem taky prodala. A navíc Ostrava je má srdcovka, takže jsem neváhala ani minutu,” dodává herečka Jana Bernášková, která ocenila i to, že mohla pracovat z pohodlí své milované chalupy. Stejně jako ostatní pražští herci totiž v seriálu hrála přes facetime.
sKORO NA mizině: teaser | Filmové studio Dolní Vítkovice
“Tento typ režírování jsem zažil poprvé. Bylo to dost neobvyklé a o to více zajímavé,” říká Skórka, který šel spolu se štábem do tohoto projektu s obrovským nasazením, ačkoli pracovali bez honoráře. “Vážím si i toho, že celý štáb do toho se mnou šel zadarmo. Michal Suchánek se dokonce nabídnul, že v seriálu nejen zahraje, ale že nám pomůže napsat scénář, což nám s Martinem Šimičkem velice pomohlo, protože času bylo strašně málo,” pochvaluje si Skórka.
První díl sKORO NA mizině si přehrajete již tuto středu 22. dubna na tomto kanále.