Dočká se největší hrdina Marvelu svého následovníka?

Dočká se největší hrdina Marvelu svého následovníka?
Ironheart | Credit: Kevin Libranda/Luciano Vecchio/Geoffo/Matt Milla (Marvel Comics)

!!! Článek obsahuje spoilery !!!

Superhrdinka, která získala své vlastní komiksové příběhy teprve minulý rok na podzim, pobláznila srdce nejednoho marvelovského nadšence, a tak se není čemu divit, že se začalo spekulovat o jejím připojení k MCU. Po šoku, který přinesl poslední snímek Avengers: Endgame (2019), se nejspíš není čemu divit. Tony Stark alias Iron Man po více než deset let zahříval nejedno fanouškovské srdce, a tak se dalo čekat, že budou chtít hrdinu do filmového světa vrátit – nebo alespoň někoho, kdo je s ním nějakým způsobem propojený.
Avengers: Endgame
Tony Stark alias Iron Man (Avengers: Endgame) | Marvel Studios
Právě tímto příkladem je Riri Williams, teenegerka s talentem na mechaniku, známá též jako „engineer genius“. V komiksech se po vzoru Tonyho Starka pustila do tvorby svého vlastního Iron Suitu, v němž následně bojuje se zločinem. Jako pseudonym si zvolí jméno Ironheart a poté, co neujde pozornosti samotného Starka, se k němu dává do učení, aby se mohla stát pravou superhrdinkou.
docka-se-nejvetsi-hrdina-marvelu-sveho-nasledovnika
Riri Williams alias Ironheart | Marvel Studios
Jak je tedy zřejmé, Iron Mana v komiksech nepotkal stejný osud jako v MCU, proto zůstává záhadou, jak tuto mladou hrdinku filmoví tvůrci zakomponují – jestli vůbec. Důležité je ale zmínit fakt, že za připojením Ironheart k filmovému MCU stojí samotný představitel Tonyho Starka (Robert Downey Jr.) a Spidermana (Tom Holland). To by mohlo značně ovlivnit následující vývoj.
docka-se-nejvetsi-hrdina-marvelu-sveho-nasledovnika-1
Riri Williams alias Ironheart | Marvel Studios
Internetem kolují spekulace, že by tuto roli mohla převzít Tonyho dcera (Morgan Starková v podání Lexi Rabe), která byla poprvé viděna v Avengers: Endgame. Jaký máte názor vy?
Tony Stark a Morgan Starková (Avengers: Endgame)
Tony Stark a Morgan Starková (Avengers: Endgame) | Marvel Studios