Jak se baví anime postavy v našem světě? Podívejte se na pár zábavných ukázek

Jak se baví anime postavy v našem světě? Podívejte se na pár zábavných ukázek
Naruto | Pierrot
Tato fanouškovská amatérská videa se dělí na nespočet žánrů, od romantik až po komedie, drama nebo třeba sci-fi. Vybrala jsem si pro vás pár z těch nejlepších, která vám jistě zůstanou dlouho v paměti. Fanouškům těchto japonských fandomů se zkrátka meze nekladou. Ve videích nejde ani tak o to ukázat co nejlepší kostým, nýbrž o zábavu, která je pro jakýkoliv koníček tím nejdůležitějším.
Začneme něčím pomalejším, zamilovanějším a tanečním. Toto Cosplay Music Video, ve zkratce CMV, jak se těmto fanouškovským videím obecně říká, je na motivy anime Yuri on Ice. Tento japonský kreslený seriál nám otevírá svět krasobruslení, s několika hlavními hrdiny prožíváme jejich zkušenosti z krasobruslařských tréninků a soutěží, v neposlední řadě jejich romance. Tyto dvě talentované slečny natočily krátké video, ve kterém nechybí jak krasobruslařský talent, tak romantická gesta.
Na druhém videu bych vám chtěla ukázat něco akčnějšího. Podíváme se na souboj dvou ninjů z jednoho nejvíce populárních anime – Naruto. Toto CMV si pro svou epičnost, atletické dovednosti všech cosplayerů a práci s postprodukcí zaslouží velký obdiv.
Fanoušci si své herecké dovednosti ale nemusí vybíjet jen při natáčení na kamery, na každém festivalu existují takzvané cosplay soutěže, kde porotci hodnotí nejen kvalitu kostýmů, ale také herecké výkony. V tomto případě se dá takový výstup považovat za jistý divadelní žánr a jak už tomu v dnešní době je, čím víc se lidé smějí, tím líp. Tato skupinka švédských cosplayerek, které se rozhodly divákům ukázat něco málo ze světa seriálu Attack on Titan, si na comic conu připravila scénku, kterou jistě nikdo nevyžene z hlavy.
Na comic conech, anime festivalech či jiných podobných akcích si ale cosplayeři nemusí své herecké choutky vybíjet jen na představeních. Někdy stačí dobrá nálada, trocha elánu a vtipu a nezapomenutelné video z akce je na světě. Tito cosplayeři postav z Naruta by mohli vyprávět.
CMV mohou vznikat nejrůznějšími způsoby, na většině festivalech putují kameramani, kteří natáčí krátké scénky s cosplayery a po skončení akce z toho udělají koláž. Jedná se o jistý typ reportáže ukazující kostýmy, které bylo možné na akci zahlédnout, a buďme upřímní, pro cosplayery to je jistý typ propagace. A tak se často stává, že cosplayeři kameramany doslova vyhlížejí a doufají, že si jich nějaký všimne. Jako poslední ukázku tady pro vás mám video z českého anime festivalu jménem Animefest, které vzniklo minulý rok.