Auta 3: další pixarovka plná skrytých odkazů na jiné filmy. Našli jste je všechny?

Auta 3: další pixarovka plná skrytých odkazů na jiné filmy. Našli jste je všechny?
Auta 3 pokračují v již dávno započaté tradici. Tradičně tedy nechybí značka A113 (podrobněji jsme se jí věnovali v samostatném článku), ale ani známý Pizza Planet truck nebo balonek Pixar. :-) Pojďme se na to podívat:
auta-3-oblibene-schovavacky-nasli-jste-nejake-z-nich-1
A113 je na dveřích kanceláře Bleskova nového šéfa. V místnosti je rovnou schován i další odkaz. Jelikož je Pixar již dlouho součástí studia Disney, jedním ze suvenýrů, který je vidět na zdejších poličkách je Popelčin kočár.
auta-3-oblibene-schovavacky-nasli-jste-nejake-z-nich
Dodávka Pizza Planet (původně v prvním Toy Story) se mihne ve scéně s demoličním derby, kde se snaží přežít bez velkých škrábanců na karoserii.
auta-3-oblibene-schovavacky-nasli-jste-nejake-z-nich-7
Nesmí chybět ani oblíbený míček Luxa jr.. Tentokrát zdobí jednu z karoserií na již zmíněném demoličním derby.
auta-3-oblibene-schovavacky-nasli-jste-nejake-z-nich-6
Závody o Zlatý píst se samozřejmě neobejdou bez velkého množství sponzorů. Mezi společnostmi, které tuto slavnou sérii sponzorují, jsou i staří známí jako Buy n Large (Vall-I, Dinoco (poprvé se tato objevila benzinová stanice v již zmíněném prvním Toy Story) nebo Triple Den Gum (V hlavě).
auta-3-oblibene-schovavacky-nasli-jste-nejake-z-nich-2
Ačkoli je Coco v amerických kinech teprve chvíli (u nás si musíme dokonce počkat až do ledna), svých odkazů se v Autech 3 dočkal i on. Je možné spatřit několik malých detailů a navíc i město, v němž se Coco odehrává - to používá na tréninkovém trenažeru pro Bleskův trénink Cruz Ramirezová.
auta-3-oblibene-schovavacky-nasli-jste-nejake-z-nich-3
Jedním z nejdojemnějších překvapení je návrat doktora Hudsona. V prvním filmu tuto postavu namluvil zesnulý Paul Newman. Newman v soukromí miloval automobilové závody a sám je také jezdil. Hodiny proto vydržel o závodění hovořit, čehož filmaři při natáčení prvního dílu bohatě využili a mají díky tomu hodiny záznamů z těchto rozhovorů, které mohli použít ve trojce. Takže ano, chápete to správně, Hudsona skutečně i tentokrát mluví Newman.
auta-3-oblibene-schovavacky-nasli-jste-nejake-z-nich
Apple je s historií Pixaru spjat velmi silným poutem (nezapomínejme, že u zrodu obou firem stíl Steve Jobs). Hrdinové Pixaru proto využívají různé produkty této značky jako iPod nebo iMac. V Autech 3 je slyšet ikonický zvuk po zapnutí počítače, který se ozve poté, co Cruz na pláži zapne svůj počítač.
auta-3-oblibene-schovavacky-nasli-jste-nejake-z-nich-4
Soudružka učitelka, hvězda demoličního derby, má také schovaná esa v rukávu. Oprýskaný autobus zdobí na každém jeho boku cedulka se jmény ulic. Na první je Cutting Blvd (což byla první adresa Pixaru) a na té druhé je Park Ave, kde má studio základnu nyní. A pokud vám připadají povědomé i její výfuky, tak vězte, že jsou to rohy Zloby ze Šípkové Růženky.
auta-3-oblibene-schovavacky-nasli-jste-nejake-z-nich-1
Dále tu máme Sleep Well Motel. Když Mac jede po dálnici, je vidět neon motelu, který se objevil v televizním speciálu Toy Story of Terror (Bonnie a její maminka jsou nuceny v motelu zůstat poté, co píchnou pneumatiku).
auta-3-oblibene-schovavacky-nasli-jste-nejake-z-nich-5