CZ a US tržby: Annabelle vystrašila veškerou konkurenci

CZ a US tržby: Annabelle vystrašila veškerou konkurenci
Po strništi bos | Bioscop
Druhá Annabelle stála skromných 15 milionů dolarů, což je ideální částka pro horor - návratnost je prakticky jistá. Dvakrát tolik, pokud se navazuje na úspěšnou sérii. Jednička sice nebyla nic moc, vydělala ale hodně. Dvojka má výrazně lepší recenze, takže jejímu úspěchu nestálo nic v cestě. Z amerických kin si odnesla za víkend 35 milionů dolarů, celosvětově má 71. Čistá práce za tři dny promítání. V českých kinech na film vyrazilo 45 tisíc platících diváků a Annabelle do kasičky přispěli 6 miliony korun.
V amerických kinech se dále do desítky prodraly dvě novinky, žádná ale neohromila. Velká oříšková loupež 2 otevřela na třetím místě za necelých 9 milionů. Tři roky zpátky vydělal první díl - navzdory mizerným recenzím - mnohem více (při startu měl o 10 milionů navrch). Dvojka úspěch nezopakuje. Posledním nováčkem v US žebříčku je na devítce solidně obsazený, ale průměrně hodnocený Skleněný zámek s 5 miliony.
Po strništi bos
Po strništi bos | Bioscop
V českém rybníčku nově startoval animák Emoji ve filmu, který to pěkně schytává v recenzích. Vzhledem k tématu ale své vydělává (celosvětově má nastřádáno téměř 100 milionů, přičemž stál polovinu). Druhý v tuzemských kinech navíc skončil jen těsně - na snímek vyrazilo 43 tisíc diváků.
V kinech se také začíná rozpínat nový film z dílny "Svěrák-Svěrák". Po strništi bos má sice oficiální premiéru až tento týden, několik předpremiérových představení už ale proběhlo. A nalákaly téměř 10 tisíc diváků, kteří za lístky zaplatili 1.4 miliony korun. To není vyloženě špatné. Uvidíme, jak reálnou sílu novinka předvede v plnohodnotném nasazení. O propadák by jít ale nemělo. Pokud někdo z českých tvůrců umí lákat do kin, jsou to Svěráci.
Aktuální žebříček TOP 20 tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete v tomto odkazu. Jak si vedly ostatní filmy v US žebříčku, to zjistíte ZDE.