Každý měsíc jeden film aneb Polské úterky v kině Atlas

Každý měsíc jeden film aneb Polské úterky v kině Atlas
Nominace na Oscara nejsou u polských děl na rozdíl od českých filmů výjimkou, ale poměrně častou událostí. A také si myslíme, že pro českého diváka je nesmírně cenné mít možnost porovnat, jak některá podobná témata zpracovali čeští a polští filmaři,“ dodává jeden z pořadatelů 3Kino Vavřinec Menšl.
Planeta nezadaných
Cyklus "3Kino uvádí" odstartuje v úterý 21. března ve 20:00 v pražském kině Atlas premiérou filmu Planeta Single (2016). Film režiséra Mitji Okorna viděly v polských kinech 2 milióny diváků. Komediální romancese točí okolo stejnojmenné seznamovací aplikace, díky které na sebe narazí dva zcela odlišní lidé - nejistá učitelka Ania, hledající pravou lásku přes internet, a záletný moderátor Tomek. Co se stane, když se Tomek rozhodne angažovat Aniu do své nekorektní talkshow? V hlavních rolíchse představíMaciej Stuhr (Rudý kapitán, Walesa: člověk naděje)a Agnieszka Wiedlocha.
"Planeta Single je důkazem, že tento žánr nemusí být jen plytkou „řachandou“, ale může oplývat inteligentním humorem a ironickým odstupem vůči sobě samému," říká Jitka Rohanová z Polského institutu v Praze. Režisér Mitja Okorn zaujal diváky již svým debutem, první částí polského "remaku" Lásky nebeské (2003) s názvem Noc plná zázraků (2011). Stejně úspěšný je i jeho druhý film Planeta Singli.

Trailer:

Planeta nezadaných

Nejbližší program cyklu "3Kino uvádí"

21. března (20:00) - Planeta Single
25. dubna (20:00) - Ederly
30. května (20:00) - Volyň
kazdy-mesic-jeden-film-aneb-polske-uterky-v-kine-atlas