Kreativní Evropa spustila vědomostní SOUTĚŽ. Výherci poletí na jubilejní 70. ročník festivalu v Cannes

Kreativní Evropa spustila vědomostní SOUTĚŽ. Výherci poletí na jubilejní 70. ročník festivalu v Cannes
Amy | Aerofilms
Vznik evropských filmů, jejich distribuci a propagaci podporuje již 25 let program Kreativní Evropa MEDIA. V lednu 2017 spustila vědomostní soutěž pro fanoušky kontinentální kinematografie, seriálů a her. Pod názvem #euFilmContest budeprobíhat do 17. března a 10 nejúspěšnějších si zdarma zaletí na jubilejní 70. ročník filmového festivalu v Cannes.
kreativni-evropa-spustila-vedomostni-soutez-vyherci-poleti-na-jubilejni-70-rocnik-festivalu-v-cannes
Poznejte je a zaleťte si zdarma na festival do Cannes.
O co v soutěži jde? Účastníci mají odpovědět na 25 otázek týkajících se filmů nebo jiných audiovizuálních děl podpořených programem Kreativní Evropa MEDIA. Soutěž lze vyplnit v angličtině, francouzštině, italštině, španělštině či němčině. Za každou správnou odpověď získají jeden bod, bod navíc pak mohou získat také za sledování Facebookové nebo Twitterové stránky.
Soutěže se mohou zúčastnit lidé starší 18 let (v době uzávěrky) mající trvalý pobyt v zemích EU a dalších zemích účastnících se programu Kreativní Evropa MEDIA. Soutěž není určena pro profesionály z filmového průmyslu, s výjimkou studentů filmových škol, vyloučeni ze soutěže jsou také zaměstnanci institucí EU.
Cenou pro 10 soutěžících s nejvyšším počtem bodů bude cesta na mezinárodní filmový festivalCannes ve dnech 23. – 24. května 2017 zahrnující letenku, ubytování na jednu noc, návštěvu projekce filmu ze sekce Quinzaine des réalisateurs a festivalovou akreditaci.
Sandra Hüller
Ceněný Toni Erdmann se uchází o sošku Oscara. V americkém remaku si zahraje Jack Nicholson.
Kreativní Evropa MEDIA je program Evropské unie na podporu evropského audiovizuálního průmyslu, existující od roku 1991. Každý rok podpoří kolem 2 000 projektů, včetně filmů, TV seriálů, videoher, vzdělávacích programů, kin a mnoha dalších.