17. týden-kinopremiéry: Bella se vrací a Eva řeší, jak se zbavit nevěsty

17. týden-kinopremiéry: Bella se vrací a Eva řeší, jak se zbavit nevěsty
Bella a Sebastián: Dobrodružství pokračuje
Thylane Blondeau, Félix Bossuet
Bella a Sebastián: Dobrodružství pokračuje
Celovečerní rodinný film, inspirovaný slavným seriálem Bella a Sebastián, dorazil do českých kin v zimě 2014. Teď můžete vyrazit na Bella a Sebastián: Dobrodružství pokračuje. Na co se můžete těšit? Na krásnou alpskou přírodu, blízký vztah chlapce a jeho psí kamarádky a pořádné dobrodružství. Sebastiánova "náhradní matka" Angelina se zřítila s letadlem a ztratila uprostřed nehostinných lesů. Což Bella a Sebastián nenechají jen tak a půjdou ženu hledat.
Bella a Sebastián: Dobrodružství pokračuje
Pokračování snímku nedosahuje kvalit jedničky, ale stále je ideálním tipem na rodinnou návštěvu kina. Recenze si přečtěte zde. Prozatím 63 procent.
Andrea Růžičková
Jak se zbavit nevěsty | BontonFilm
Koncem roku 2014 zaútočil na diváky nenápadný komediální hit Hodinový manžel. Jeho režisér dnes přichází s novinkou, další komedií Jak se zbavit nevěsty. David Matásek a Lenka Vlasáková hrají rozvedené manžele, kteří spolu nicméně dobře vycházejí. Mohli by se dát znovu dohromady? Ona by chtěla, jenže on si našel jinou. Bláznivá komedie slibuje dortovou bitvu. Tak to jsem zvědav jestli by ji Chaplin doporučil... Recenze najdete zde.
Ani ve snu!
Ani ve snu! | CinemArt
Ještě jeden český film míří do kin. Ani ve snu! Petra Oukropce kombinuje klasickou příběhovou linku s parádními kousky mladých parkouristů. Fantasie, realita, láska a nespoutaný pohyb uprostřed velkoměsta. Snímek byl vybrán na letošní Berlinale do soutěžní sekce Generation 14+. Všechny recenze si přečtete zde. Videa přehrajete na tomto odkazu.
Pilou Asbæk
Boj
Dále můžete vyrazit na dánské drama Boj, které bylo nominováno na Oscara v kategorii Nejlepší cizojazyčný film. Psychologický snímek scenáristy a režiséra Tobiase Lindholma (Únos, Hon) pojednává o vojákovi na zahraniční misi, který je souzen z válečného zločinu. Působivé drama se točí kolem vojákova dilematu - volit mezi osobní ctí a zájmy vlastní rodiny. Kritikou velmi vysoce ceněný snímek (na RottenTomatoes 90 procent) má mezi českými recenzenty prozatím průměrnou známku 86 procent.
Anaïs Demoustier
Ptáci a lidé
Závěrem tu máme něco pro vyznavače artovek. Francouzský multižánrový spletenec Ptáci a lidé sleduje osudy dvou lidí ve zdánlivě odcizeném prostředí letištního komplexu. Americký inženýr se na pařížském letišti rozhodne překopat svůj život. Mladá hotelová pokojská jen pár metrů od něj zažije dotek nadpřirozena. Autorský film Pascale Ferran potěší všechny diváky, kterým přijde sterilní prostředí letištních hal poněkud odosobněné. 
Ptáci a lidé
Seznam všech dubnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.