US tržby: Batman se Supermanem se rekordně rychle propadají

US tržby: Batman se Supermanem se rekordně rychle propadají
No, nedopadlo to pro film vůbec dobře. Z amerických kin přiteklo 52 milionů dolarů, což je masivní propad o 68%. Takhle blbě si vedly například komiksovky Elektra nebo X-Men Origins: Wolverine. Pravda, takový Harry Potter se o druhém víkendu propadl dokonce o 72 procent, jenomže šlo byl poslední díl dlouholeté série a filmu navíc ubral diváky první Captain America, který o jeho druhém víkendu startoval. Batman v Superman žádnou konkurenci neměl a přesto mu diváci utekli. A nejen z amerických kin.
Start to byl minule opravdu působivý - za 420 milionů. Týden utekl a během něho se celosvětové tržby zvedly na 682 milionů. Tedy o nějakou polovinu. Pokud to takhle bude pokračovat (a na zlepšení už teď moc nevypadá), během následujícího týdne získá film maximálně nějakých 150 milionů. A sen o miliardě pro souboj titánů se pomalu rozplyne. Bylo by velmi překvapivé, kdyby na něco takového u Warnerů nezareagovali. Otázkou je jak. Snížení rozpočtu? Menší vliv Zacka Snydera, který to má celé de facto na starost? Těžko říct. Ani ti největší fanoušci, kteří film obhajují, ho nemohou od selhání zachránit. Tržby zůstanou za očekáváním a filmový vesmír DC to ovlivní.
us-trzby-batman-se-supermanem-se-rekordne-propadaji
To naopak takový Deadpool slaví. Celosvětově se stal se tři čtvrtě miliardou nejúspěšnějším eRkovým filmem vůbec a i když ho Batman se Supermanem na celosvětových tržbách zandají, na jeho domácích 350 milionů se budou hrabat těžko. Vtip je v tom, že Deadpool stál 58 milionů, tedy 4x méně.
Do desítky promluvily pouze dvě novinky a žádná výrazně. Dva roky zpátky nečekaně zabodovalo náboženské drama God's Not Dead, když z amerických kin vydolovalo 60 milionů dolarů (a stálo dva!). Takže muselo dojít na pokračování. To je prý ještě příšernější, než špatně hodnocená jednička a startuje na čtvrtém místě za 7.6 milionů. Vypadá to chudě, ale minule to bylo jen o dva míče větší a diváci z filmu udělali trvalku. Třeba to vyjde i tentokrát (a bůh pak možná ne/bude mrtvý za dva roky potřetí).
Posledním nováčkem v TOP10 je černošská komedie Meet the Blacks, která je prý tak pitomá, jak název naznačuje. A ani cílovka se nenašla. 4 miliony na začátek znamenají, že tenhle film hodně rychle upadne v zapomnění.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.