12. týden-kinopremiéry: Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti se postaví dalším 13 snímkům!

12. týden-kinopremiéry: Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti se postaví dalším 13 snímkům!
Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti
Komiksový obchod DC Universe se realizací snímku Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti pokouší držet krok s našláplým Marvelem. Režíruje zkušený Zack Snyder, v roli netopýřího muže tolikrát diskutovaný Ben Affleck, coby Superman Henry Cavill. Nechybí celá řada dalších DC hrdinů (Wonder Woman, Flash, Aquaman...) a nezbytný záporák Lex Luthor (Jesse Eisenberg).
Henry Cavill, Ben Affleck, Gal Gadot
Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti | Warner Bros.
Co chybí? Humor, propracovanější scénář, přehlednější akční scény. Pro fanoušky komiksu je novinka Zacka Snydera povinností. Ostatní se mohou inspirovat u recenzentů. Ti prozatím dávají 68 procent. Od 40 do 90.
Anya Taylor - Joy
Čarodějnice
17. století, americká divočina, pološílená zvířata a zmizení syna anglických přistěhovalců. To je tématem mysteriózního hororu Čarodějnice (2015). "Příjemné" překvapení z festivalu Sundance, které rozvibruje váš srdeční tep a zatají dech, míří do českých kin. Dáte mu šanci? Recenzenti známkují velmi solidními 73 procenty.
Emília Vášáryová
Eva Nová | AČFK
Ze stále probíhajícího Febiofestu míří do klasické distribuce následující snímky - experimentální Menandros & Thaïs (2015); koprodukční drama Noc bezMoci (2015), inspirované trezorovým Uchem (1970); animované Smrtelné historky (2016), které vážně, ale opravdu nejsou pro děti; koprodukční drama Eva Nová (2015) se skvělou Emílií Vášáryovou v hlavní roli nebo vhled do duše československé vražedkyně Já, Olga Hepnarová (2016). Posledně jmenovaný snímek byl uveden již na Berlinale a provází jej velmi dobrá pověst. Recenzenti dávají tomuto nekompromisnímu portrétu 67 procent.

Ukázka z filmu Já, Olga Hepnarová:

A jsme v polovině. Ano, přesně tak, zatím jsme si představili sedm novinek. A na další "sedmičku" ještě dojde. Mustang (2015) přiklusal z oscarového klání a přináší příběh tureckých sester, kterým zemřou rodiče a v nejdůležitější době dospívání je vychovávají tradičně uvažující blízcí.
Šiška Deluxe (2015) je odlehčenější, vypráví o partě slovinských kamarádů, kteří si otevřou pizzerii s unikátní službou "Šiška Deluxe". Nic ale není tak jednoduché, jak se na první pohled zdá.
Humr
Humr (2015) je originální sci-fi sociální sondou do společnosti, kde se lidé seznamují na povel; singles bez partnera mají 45 dní na to najít "toho správného" partnera. Samotáři nemají šanci. Orwell nebo Burgess by se možná divili, co všechno Řek Yorgos Lanthimos nevymyslí.
Do Alžírska 50. let minulého století se vrací válečné drama Daleko od lidí (2014), kde místní vrah a Evropan bojují o svobodu. Červený pavouk (2015) a Případ SK1 (2014) se shodně věnují sériovým vrahům.
Barbie: Tajná agentka
Jestli na něco distributoři ve výše uvedených snímcích zapomněli, tak na děti. Poslední kousek to vynahradí jen částečně, titul Barbie: Tajná agentka (2016) totiž cílí pouze na děvčata. O úrovni dílka velmi pochybuji. Nebo vlastně ne. Trailer dal odpověď během několika vteřin.
Seznam všech březnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.