7 důležitých momentů, které nám ukázal trailer na Batman V Superman: Úsvit spravedlnosti

7 důležitých momentů, které nám ukázal trailer na Batman V Superman: Úsvit spravedlnosti
Pokud vám náhodou zmíněný trailer unikl, je třeba to na úvod napravit.
Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti
BRUCE WAYNE NESNÁŠÍ DAILY PLANET
6-dulezitych-momentu-ktere-nam-ukazal-trailer-na-batman-v-superman-usvit-spravedlnosti
Že mají Superman a Batman problém, to víme už díky názvu. Jak je ale vidno, nenadšený postoj Bruce Waynea vůči hrdinovi v červeném plášti je dán i tím, že je plátkem Daily Planet oslavován, kdežto Batmanova křížová výprava dostává spíše negativní odezvu. V napjaté atmosféře asi moc nepomůže, až Wayne zjistí, že si ty oslavné ódy psal Superman sám.
LEX LUTHOR NASTÍNÍ KONFLIKT
6-dulezitych-momentu-ktere-nam-ukazal-trailer-na-batman-v-superman-usvit-spravedlnosti-1
Luthor vrazí na scénu jako neřízená střela a mimo jiné pronese "s tímhle chlapem bych si boj nezačínal", čímž myslí Clarka Kenta/Supermana. Luthor celou dobu působí dojmem, jakoby věděl obě tajné identity našich hrdinů, což je velmi zajímavý podtext. S největší pravděpodobností ale neví, jen se baví na jejich účet a svým výstupem připomíná, že on je pánem pořádané akce.
VÍCE HUMORU, NEŽ JSME ČEKALI
6-dulezitych-momentu-ktere-nam-ukazal-trailer-na-batman-v-superman-usvit-spravedlnosti-2
Muž z oceli měl pár hlášek, ale vyloženě žádnou, která by vstoupila do síně slávy. Pokračování dle všeho přitvrdí a do velké míry se o to postará Lex Luthor v podání Jesseho Eisenberga. Ten svou oblíbenou pozici neurotika zase o něco povýšil a vypadá jednoznačně jako zábavný záporák.
BEN AFFLECK VYPADÁ JAKO BRUCE WAYNE SKVĚLE
6-dulezitych-momentu-ktere-nam-ukazal-trailer-na-batman-v-superman-usvit-spravedlnosti-3
Když byl Ben Affleck oznámen jako nový představitel Temného rytíře, příliš nadšení mezi fanoušky nezavládlo. Pořád mu neodpustili filmového Daredevila a někteří si tenhle postoj nejspíš odnesou do hrobu. Nedá se ale svítit. Ben nám herecky zraje a jakkoli si z něj občas i my rádi uděláme legraci, role Batmana mu sluší. Začínáme se na něj vážně těšit!
DOOMSDAY JE NA SCÉNĚ A MÁ GENY ZODA!
6-dulezitych-momentu-ktere-nam-ukazal-trailer-na-batman-v-superman-usvit-spravedlnosti-4
Spekulovalo se o tom nějakou dobu, nyní to máme potvrzené. Boj budou možná většinu času svádět Batman a Superman, temnou stranu ale nakonec (vyjma Luthora, samozřejmě) zastane Doomsday. Jde o postavu, která se v komiksech zrodila na planetě Krypton a nedostatek inteligence vyvažovala hrubou silou. Protože ho ve filmu stvoří Luthor (respektive to tak vypadá), je původní kryptonský základ dodžen mrtvolou generála Zoda, z níž Doomsday vznikne. Půjde jen o geny, nebo bude Doomsday pořád v mysli Zodem?
BATMAN MÁ OKŘÍDLENOU ARMÁDU
6-dulezitych-momentu-ktere-nam-ukazal-trailer-na-batman-v-superman-usvit-spravedlnosti-5
Během krátkého záběru, kdy se Batman probojovává ze Supermanova tábora plného vojáků (těžko říct, zda jde o moment před nebo po uvěznění), na chvíli vidíme okřídlené bojovníky. Mělo by jít o speciální drony, které Batman využívá v boji. A aby nebyla nuda, vybavil je stylovým outfitem.
VÍME, PROČ JE VE FILMU WONDER WOMAN
7-dulezitych-momentu-ktere-nam-ukazal-trailer-na-batman-v-superman-usvit-spravedlnosti
Mysleli jsme si, že kráska nějak zasáhne mezi pláštěnku a netopýří ušiska. A ono je to jinak. Inu, někdy jen pánové na boj se zlem nestačí. A Batman má mimochodem zbraň! To je u něj dost neobvyklé (v komiksech se užívání zbraní vyhýbá) a je otázkou, co to znamená pro jeho filmový vývoj.