Tomb Raider jde do restartu s talentovaným norským režisérem

Tomb Raider jde do restartu s talentovaným norským režisérem
Od Lara Croft - Tomb Raider: Kolébka života uteklo 12 let, takže nikoho nepřekvapí, že se pojede v dalším filmu od začátku s úplně novými lidmi. Představitelka hlavní role zatím vybrána nebyla, tvůrčí tým se nám ale pomalu rýsuje. Scénář už psalo několik lidí. Nově by ho měla do finální podoby upravit Geneva Robertson-Dworet, která je (společně s dalšími osmi lidmi...!) podepsána pod plánovaným pokračováním Transformers 5.
Mnohem zajímavější je jméno režiséra. Podle THR projekt získá norský režisér Roar Uthaug, který má na kontě letošní katastrofický film Vlna (u nás v kinech v lednu) a především povedený horor Ledová smrt, v němž pět mladých lidí na výletě uvázne v opuštěném horském hotelu a umírání na sebe nedá dlouho čekat. Ledová smrt platí ve svém žánru za malý kult a dočkala se i dvou pokračování (přičemž dvojka je skoro stejně dobrá).
Tomb Riader má rozhodně v kinech potenciál a syrový severský vizuál by mohl Laře na filmovém plátně jen prospět. Dva roky zpátky se ostatně o něco podobně drsnějšího - v rámci skromnějších dvaceti minut - pokusili amatérští filmaři z Kanady. A výsledek jejich snažení nedopadl vůbec marně.
Víte že...
... Angelina Jolie v rámci přípravy na roli Lary Croft absolvovala lekce jógy, kick-boxu a naučila se také zacházet se zbraněmi? Aby byla v co nejlepší kondici, trénoval ji instruktor britských speciálních jednotek SAS.