Na Ukrajině se nenudí - krátce po odhalení sochy Dartha Vadera policie zatkla Chewbaccu

Na Ukrajině se nenudí - krátce po odhalení sochy Dartha Vadera policie zatkla Chewbaccu
Na Ukrajině mají politické volby vskutku originální příchuť. Jedním z kandidátů je Strana internetu, jejímž lídrem je muž, který se nechal přejmenovat na Dartha Vadera a přirozeně před voliči v kostýmu padoucha i vystupuje. Aby to mělo opravdové grády, celý jeho tým je složen z postav známého filmového universa, takže každý výlet strany působí dojmem nějakého předem naplánovaného srazu největších fanoušků Star Wars.
Kampaň ukrajinské Strany internetu vzbudila pozornost již minulý v pátek, kdy sochu Vladimira Iljiče Lenina v Oděse nahradil památník Dartha Vadera. Více jsme psali zde. Na odhalení přirozeně nemohl Darth Vader chybět.
V neděli se o další slušné promo strany postaral Chewbacca, který se pokoušel přímo k volebním urnám v koloně aut temného vládce galaxie dovézt. Když policie zastavila jejich vůz a dožadovala se po muži v masce legitimace, ten ji podle očekávání nepředložil (ve vzdálené galaxii přece klasické občanky nemají). Policie po krátké potyčce Chewbaccu zadržela, moc jim to ale nešlo - na složení na kapotu bylo třeba hned čtyř policistů.
Soud později Chewbaccovi vysvětlil, že během volebního dne je zakázáno propagovat kandidáty jednotlivých stran, přičemž dle policie též kolona automobilů Dartha Vadera blokovala ulici. Soudce byl naštěstí pro slavného chlupáče pravděpodobně fanda Star Wars, neboť mu uložil pokutu necelých 200 korun. Chewbacca si nadále zachoval poker face a odmítl zaplatit s tím, že všechny jeho finanční prostředky jsou uloženy v intergalaktické bance, která nemá pobočky na planetě Zemi. Tomu se říká zapálení pro věc!