US tržby: Jurský svět má miliardu, Tedovi se do náruče diváci nehrnuli

US tržby: Jurský svět má miliardu, Tedovi se do náruče diváci nehrnuli
Max
V těsném závěsu skončil druhý animák V hlavě, který si připsal na konto 52 milionů dolarů (dinosauři měli o 2 více). Nová pixarovka táhne i díky fantastickým ohlasům a celosvětově má vyděláno 266 milionů. Nepůsobí to nijak oslnivě, ale film se teprve na světových trzích rozjíždí. Jediné, co by mu mohlo zkazit lepší čísla, jsou příští týden v zámoří nastupující Mimoni. Zájem o ně bude nepochybně obrovský, což dokazuje i úspěch v českých kinech.
Před třemi lety slavil ohromný úspěch Méďa Ted. Z amerických kin si odnesl 218 milionů, zbytek světa přidal dalších 330. Od dvojky se čekalo hodně, recenze jsou ale vlažnější, což v nabité kinokonkurenci Tedovi nepřidalo (své možná sehrály i nepříliš nadšené ohlasy na předchozí film tvůrců Teda Všechny cesty vedou do hrobu). Méďa 2 startuje až na třetí pozici s 33 miliony, což je o 20 méně, než kolik před lety zvládla jednička. Pořád se film pravděpodobně zaplatí, z původních plánů na trojku ale nejspíš sejde.
us-trzby-jursky-svet-ma-miliardu-meda-ted-navratem-neoslnil
Max
Nijak zázračně si nevedl ani rodinný film Max, v němž se filmaři pokusili o úplně nový level citového vydíraní - z válečného veterána, který ztratil v boji nejlepšího přítele a musí se zapojit zpátky do společnosti, udělali psa! No, nevyšlo to. Diváci na tuhle vábničku moc neslyšeli a utratili za film o víkendu 12 milionů dolarů. Vzhledem k tomu, že neměl k dispozici o moc míň kin než Méďa 2, lehce si dopočítáte, že tu tržby mohly být podstatně lepší.
Jak si vedly další tituly, to zjistíte v našem kompletním výpisu US tržeb.