Přesune se Vyvolený Bruce Willis na televizní obrazovky?

Přesune se Vyvolený Bruce Willis na televizní obrazovky?
Vyvolený | Touchstone Pictures
Bohužel dvojka nakonec nevznikla. Shyamalan natočil Vyvoleného hned po Šestém smyslu a očekával proto od diváků větší zájem, než jakého se jeho superhrdinskému opusu dostalo. Přestože měl původně v plánu trilogii, od pokračování upustil a pracoval na jiných filmech. Těmi si postupně ničil pověst a skoro se zdálo, že už zapomněl točit. Někdy ale stačí jen změnit směr. Shyamalan se proto po řadě neúspěchů v kinech vydal do televize seriálem Wayward Pines, který je popisován jako „kříženec městečka Twin Peaks a Pod kupolí“. A výsledek slaví nečekaný úspěch! Shyamalanovi se tak otvírají nové dveře, čehož by rád využil - v nedávném rozhovoru totiž uvedl, že by rád s Vyvoleným vyrazil právě do televize. Nešlo by však o remake, což je v poslední době hodně populární, ale o přímé pokračování.
Konkrétně Shyamalan řekl: "Pokračovat v příběhu? To by mě určitě zajímalo. To bych vážně rád udělal. Mohla by vzniknout šestidílná série Vyvoleného pro Netflix nebo HBO? Jo, to zní cool! Dokonce už vím, jak bych to udělal. Každý příběh by měl vlastní styl, takže by jednotlivé díly vždy vypadaly jinak."
Bruce Willis
Vyvolený | Touchstone Pictures
Vzhledem k tomu, že na kinoverzi Vyvoleného 2 během 15 let nedošlo (ano, je to už TAK dlouho, co byla jednička v kinech), by byl přesun do televize logický. Momentálně se tam komiksům (a seriálům všeobecně) dostává velké finanční i tvůrčí péče a šlo by o příjemný protipól všem klasickým komiksovým pořadům. Minisérie o pár epizodách by navíc umožnila přivést zpátky původní herce, kteří by neměli mít problém najít si na podobný projekt čas. Bruce Willis i Samuel L. Jackson navíc v posledních letech příliš hitů do kin neposlali, televizní odbočka by tudíž jejich kariérám mohla jen prospět.
Pokud už Vám neslouží paměť, zde je oficiální český distribuční popis Vyvoleného (níže najdete i původní traileru): K nárazu došlo ve 3 hodiny 15 minut. První plně obsazený vagón byl roztržen na dvě půlky a ty se rozletěly na opačné strany. Druhý vůz urazil ještě po svém rozdrcení čtyři sta stop. Úlomky z trosek vlakové soupravy byly nalezeny až míli od místa nehody. Ze 118 pasažérů a sedmi členů posádky přežil jediný člověk David Dunn (Willis) zázračně přežil, ale tragická havárie vlaku přesto změnila jeho život. V čem spočívá tajemství jeho nezranitelnosti? Kým a proč byl vyvolen a obdařen jedinečnou schopností přežít? Odpovědi, které jsou ovšem víc znepokojivé než samotné otázky nabízí tajemný cizinec Elijah Price (Jackson). David patří mezi "vyvolené" a jeho život už nikdy nebude stejný jako dřív.
Vyvolený
Obrázek článku