US tržby: Rychle a zběsile 7 je sedmý nejvýdělečnější film všech dob

US tržby: Rychle a zběsile 7 je sedmý nejvýdělečnější film všech dob
Rychle a zběsile 7 výborně vydělává ve Státech. Dosavadní pozice na 53. místě nejúspěšnějších filmů v historii amerických kin přesto ukazuje, že doma se přepisovat dějiny nebudou. Celosvětově, to už je jiná písnička. Být po nějakých devatenácti dnech sedmým nejvýdělečnějším filmem všech dob, před tím už je třeba smeknout. Přirozeně si i tento víkend snímek udržel první místo v žebříčku, příště už ale pravděpodobně jedničkou doma nebude. Pokud mu ale vydrží energie ve světě, možná si vyšláplne na první Avengers. Zatím mu na ně schází nějakých 360 milionů. Což není neporazitelná meta.
Policajt ze sámošky 2
S pozicí dvojky se musel spokojit návrat Policajta ze sámošky, který před 6 lety vydělal nečekaných 186 milionů. Pokračování tak slavné nebude. Recenzenti film přímo nenávidí (0%, to se povede málokomu) a ani diváci nijak nevýskají na IMDB nadšením. Film se přesto zaplatí. Stál jen 30 milionů, tudíž je otvírák za 24 mega použitelným startovným. S bronzem se musel spokojit hororový nováček Unfriended, vybaven solidními známkami a poměrně originálním námětem "šest přátel mluví přes Skype a najednou se přihlásí sedmý, který je začne postupně zabíjet". Film bezpochyby moc nestál, takže může mít studio z počátečních 16 milionů dolarů velmi dobrý pocit.
Posledním nováčkem v desítce je disneyovský přírodovědný dokument na sedmé místě jménem Monkey Kingdom s necelými pěti miliony. 831 kin stačilo dramatu True Story, který vychází ze skutečných událostí, aby se podíval na jedenácté místo. Na 17. místě skončilo se šest seti tisíci dolary Dítě číslo 44, které mělo k dispozici 510 kin. To asi neposílí vztah s Ruskem.
Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.