US tržby: Americký sniper dále boří rekordy, Johnny Depp zoufale hledá diváky

US tržby: Americký sniper dále boří rekordy, Johnny Depp zoufale hledá diváky
Mladíček se umí k Jennifer Lopez dostat hodně blízko.
Clint Eastwood si tak na stará kolena připisuje hit, který v rámci tržeb hravě strčí do kapsy vše, co doposud natočil. Americký sniper má navzdory všem očekáváním našlápnuto k pozici jednoho z největších hitů letošního roku, což nejen slušně zamíchá letošními kartami (kinaři tak dobrý star roku nepamatují), ale současně vede k diskuzi na téma „opravdu úniky filmů na internet a rating R ubližují tržbám“? Film již nějakou dobu po torrentech poletuje, má eRkový rating a ani jedno mu nebrání v ohromném úspěchu.
Nejúspěšnější víkendovou novinkou je drama The Boy Next Door, v němž se na Jennifer Lopez nalepí mladíček ze sousedství, který ne nechápe jako odpověď. J.Lo zůstala věrná tomu, že netočí nijak dobré filmy. The Boy Next Door to parádně v recenzích schytal. Jenže jich točí málo, točí levně a má stabilní základnu fanoušků. Díky tomu je i debutových 15 milionů výhra, protože film stál pouhé 4. Třetí se udržel hit Paddington, na čtvrtou pozici se z dvojky přesunula střímdě úspěšná komedie Dokonalý svědek s.r.o., v níž hlavní hrdina nemá kamarády a aby nebyl pako před svou "mnohem víc sexy přítelkyní, na kterou vlastně nemá", najme si Kevina Harta jako svědka.
Jennifer Lopez
Mladíček se umí k Jennifer Lopez dostat hodně blízko.
Pětka patří akčňárně 96 hodin: Zúčtování, která ve Státech nadále ztrácí na síle (snímek nedosáhne ani na 100 milionů, což oba předchozí díly hravě pokořily). Ve světě je nicméně - navzdory nepříliš dobrým ohlasům - zájem o film ohromný, takže má již nyní trojka celkem na kontě 225 milionů dolarů.
Dále se do desítky prodraly ještě dvě novinky. Na sedmém místě skončil nevydařený animák Strange Magic, který je zajímavý akorát tím, že se na jeho námětu podílel George Lucas (i když, je tohle dneska ještě pro někoho zajímavé?) a až devátá otevřela komedie Mortdecai: Grandiózní případ s Johnnym Deppem v hlavní roli. Navzdory zábavným trailerům je výsledek údajně velmi mizernou kopií klasického Růžového pantera, přičemž na Rottentomatoes jde momentálně o Deppův nejhůře hodnocený film vůbec!
Depp to má již nějakou dobu u diváků nahnuté a propad Mortdecaie jeho kariéře rozhodně neprospěje. Ukázkový příklad "z vrcholu až na dno".
Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.