Modrooký samuraj

88%
Modrooký samuraj
Modrooký samuraj je americký animovaný seriál. Mizu je samurajem, který se v 17. století vydává po stopách vraha svých rodičů a jehož vinou je vyvržencem žijícím v ústraní. Nyní nadešel čas na pomstu a bude hodně krvavá...




Recenze: Modrooký samuraj

Kinobox.cz
85%

Krásný i tvrdý seriál, který je radost sledovat. Občas se tvůrci maličko vyžívají v tom, že nás mohou pořádně pocákat krví, ale víte co? Je snadné se v tom vyžívat s nimi. Modrooký samuraj jde na jednu stranu vyšlapanou cestou příběhů o pomstě, přesto se tu najde dost ozvláštnění. Předně samotná animace a nakonec genderový konflikt Mizu.


Motinski
Motinski
7 269 bodů
8
Po dlhšej dobe prišiel na Netflix seriál v ktorom každá súbojova sekvencia dýcha originalitou. Perfektná animácia, z veľkej časti zasadenie v zasnežených lokalitách (pre to mám vždy slabosť), správna dávka surovosti, výber hudby, to všetko bolo prvotriedne. Celý príbeh má spád, čo pri prelínaní viacerých liniek nie vždy dopadne dobre, postavy sa časom skvelo rozvíjajú, menia motivácie a vedia prekvapiť tým čo spravia. Dokonca mi ani nevadili humorné vsuvky (Ringo). Trochu dlhšie mi trvalo obľúbiť si hlavnú hrdinku, jednotvárna honba za krvilačnou pomstou tiež nebola vykreslená extra oproti štandardom, no úprimne som nečakal takto kvalitnú záležitosť. Celú prvú sériu som pozrel za dva večeri a veľké očakávania vkladám aj do pokračovania.
kknk2
kknk2
3 023 bodů
7
Modrooký samuraj zachycuje příběh o pomstě se smrtelným odhodláním, jaké tu nebylo od Kill Billa. Silně se opírá o japonskou kulturu, a to zejména o věci, které člověk nepovažuje za úctyhodné (ne na všech dřevorytech je hora Fuji). Od hlavní hrdinky jsem čekala moderní řešení jejího vnitřního konfliktu, na to a na pořádné vyvrcholení si asi budu muset počkat do další řady. Mimoto, tenhle seriál opět potvrzuje trend, že film si nezíská oblibu, pokud není po všech stránkách vyhrocený.
Evah
Evah
2 260 bodů
9
Velmi povedený seriál plný akce, asi bych oželila téměř všechny erotické scény, mnoho z nich bylo dost nechutných. Téměř všechny díly jsem úplně hltala a bavily mě nečekané zvraty a různé nástrahy. Mizu byla vážně zajímavý hrdina a líbil se mi i vnitřní boj, který zde byl, protože to z vražedného samuraje bez emocí dělá skutečného hrdinu.

Dodatečné informace

Původní název:
Blue Eye Samurai (více)
  • USA Modrooký samuraj
  • USA Blue Eye Samurai
  • USA ブルーアイ・サムライ
  • USA Samurai de Olhos Azuis
Premiéra v ČR:
3. 11. 2023
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Přístupnost:
16+
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch